הינך נמצא כאן

מגזין המכון - גיליון 76 - ספטמבר 2014

גיליון 76 - ספטמבר 2014
גיליון 76 - ספטמבר 2014
גיליון 76 - ספטמבר 2014
מרב פרטר
11.09.2014
אנשיםחינוך מדעיסטודנטים
"לפתע, הבזיק בי רעיון לבעיית המחקר בה עסקתי. הוא היה שונה מהכיוון השגרתי שאליו חתרתי עד אז, ובאופן מפתיע היה מושפע מהרצאה בתורת האינפורמציה ששמעתי באותו יום..."
משולחנו של הנשיא
01.09.2014
משולחנו של הנשיא
זמנים לא קלים עוברים עלינו ועל החברה הישראלית כולה. 
משתתפי "שבוע המיואון מחוץ לסר"ן"
01.09.2014
אירועים ואנשיםאורחים במכוןדו"ח
"שבוע המיואון מחוץ לסר"ן" לשנת 2014 התקיים באחרונה במכון ויצמן למדע ובאוניברסיטת תל-אביב
פרופ' דוד טרבס, 2014-1930
01.09.2014
דו"ח
פרופ' דוד טרבס, מראשוני המדענים במחלקה לאלקטרוניקה, מת באחרונה
מימין: אוראל בכלר, גבריאל גנדלמן, ד"ר ברק דיין, איתי שומרוני, אורי מור, יוליה לובסקי וסרג׳ רוזנבלום. סופרפוזיציה
01.09.2014
תורת הקוונטיםחדשות מדע בשפה ידידותית
מדעני המכון הצליחו, לראשונה בעולם, לבנות מעין טרנזיסטור פוטוני: אטום יחיד שמבצע מיתוג לפוטונים בודדים.
פרופ' שמואל פיטרוקובסקי וד"ר מורן גרשוני. א-סימטרי
01.09.2014
גנטיקהחדשות מדע בשפה ידידותית
מדעני המכון מציעים הסבר המבוסס על ההפעלה השונה של גנים בזכרים ובנקבות. ממצאי המחקר עשויים להסביר שאלות של בעיות פריון בגברים
 פרופ' אלון חן וד"ר אורנה איסלר. מנגנונים מולקולריים
01.09.2014
מוח והתנהגותחדשות מדע בשפה ידידותית
מדעני המכון זיהו מולקולה המווסתת ייצור סרוטונין. עכברים מהונדסים שייצרו כמות מוגברת של המולקולה הראו עמידות ללחץ, ולא פיתחו חרדה ודיכאון.
מחיר הסטייק
01.09.2014
חדשות מדע בשפה ידידותית
מדעני המכון חישבו את המשאבים הסביבתיים הנדרשים לייצור מוצרי חלב, ביצים, בשר בקר, עוף, ועוד. כך התברר שהעלות הסביבתית של בשר הבקר גבוהה פי 10 מזו של כל מזון אחר מן החי. 
פרופ' טל אלכסנדר. תהילת הקואזר
01.09.2014
אסטרופיסיקהחדשות מדע בשפה ידידותית
מודל חדש מסביר את תהליך ההיווצרות של חורים שחורים עצומים  
ד"ר מאיה שולדינר וד״ר יעל אלבז-אלון. פדרציית המדינות של התא
01.09.2014
גנטיקהחדשות מדע בשפה ידידותית
מדעני המכון זיהו "מעבר גבול" לא מוּכר בין שני אברונים מרכזיים בתא: המיטוכונדריה והווקואלה, דרכה מועברים שומנים למיטוכונדריה.

עמודים

גיליונות קודמים