מדרשת פיינברג

10.02.2011
 
מדרשת פיינברג אדריכלים: בנימין אידלסון וגרשון צפור. חידוש הבניין: גרשון צפור וברק צפור
מדרשת פיינברג
אדריכלים: בנימין אידלסון וגרשון צפור. חידוש הבניין: גרשון צפור וברק צפור

 

מדרשת פיינברג תוכננה על-ידי האדריכלים בנימין אידלסון וגרשון צפור בשנת 1965, כמבנה הכולל שלושה אגפים מלבניים פשוטים אשר מחוברים ביניהם במסדרון מקשר. בשנת 2009 ערכו האדריכלים גרשון וברק צפור שינויים במבנה, וכדי לא להעמיס על המבנה הקיים, השתמשו בחומרים קלים - לוחות אלומיניום מבודדים לקירות ושלד פלדה. כך העניקו למבנה גם מראה מודרני בקווים מעוגלים יותר, המרככים ושוברים את הקופסה המקורית, הישרה והפשוטה.
מדרשת פיינברג אדריכלים: בנימין אידלסון וגרשון צפור. חידוש הבניין: גרשון צפור וברק צפור
 
את גג המבנה הישר החליף גג קמרון חבית מאותם מרכיבים קלים, ובמיפתח של מספר מטרים ללא עמודים במרכז. באיזור הכניסה הראשית קיבל הגג צורת גל ענק הפורץ ומשמש כגגון כניסה מודגש. כמו הגג, פורצים מגבולות הקופסה האפורה גם חמישה מרכיבים ריבועיים המודגשים במסגרת לבנה בולטת וחלון זכוכית גדול, ומשמשים את חמשת בתי-הספר למחקר של מדרשת פיינברג.
 
לעומת המבנה המקורי, בו סודרו החדרים מצידו האחד של מסדרון ארוך, במבנה המחודש מסודרים חדריהם של בעלי התפקידים סביב כיכר מרכזית שמצדה האחד אולם הרצאות, ואור טבעי חודר אליה מלמעלה.
 
 
 

לשיתוף:

 

 

 

 

אינסטגרם