שתיים לדרך

23.08.2012
 
ד"ר רעות שמע-תירוש וד"ר אפרת שמע-יעקבי
 
 
לאחר שסיימה עבודת הדוקטורט במעבדתו של פרופ' ידין דודאי, במחלקה לנוירוביולוגיה במכון ויצמן למדע, יוצאת ד"ר רעות שמע-תירוש למכון Broad, מרכז מחקר של MIT והרווארד, וכן למכון Picower ללמידה וזיכרון ב-MIT, שם היא מתכננת להתמקד בחקר תהליכי הזדקנות ובמחלות ניווניות של תאי עצב. איתה תיסע גם אחותה התאומה אפרת, שסיימה עבודת דוקטורט במעבדתו של פרופ' משה אורן, במחלקה לביולוגיה מולקולרית של התא. אפרת התקבלה לבית החולים של מסצ'וסטס, חלק מבית-הספר לרפואה של הרווארד, ומחקרה שם יעסוק בשינויים אפי-גנטיים המתרחשים בתהליכי התמרה סרטנית, ובהתמיינות של תאי גזע עובריים.

כמו ברחובות כך גם בבוסטון – רעות ואפרת מתכננות להמשיך לגור בשכנות, למרות שמעבדות המחקר שלהן ממוקמות באזורים שונים של העיר, ולהמשיך לבלות זו עם זו, ביחד עם בני זוגן וילדיהם הקטנים (לרעות שתי בנות ולאפרת בן). לאחר שלוש שנים בבוסטון, בכוונתן לחזור לישראל.

ד"ר אפרת שמע-יעקבי אומרת, כי העבודה התובענית שלהן, וכן היותן אמהות צעירות, מחייבות שאפתנות, יצירתיות, חשיבה ויכולות ניתוח. אחותה מוסיפה, כי המילגה שקיבלו תאפשר להן להיחשף למיטב הקהילה המדעית מצד אחד, ותסייע להן ולמשפחותיהן להתמודד כלכלית עם המעבר לארה"ב מצד שני. "המחקר המדעי בבוסטון, העיר בעלת הקהילה המדעית הגדולה בעולם ומספר המוסדות האקדמאיים הגדול בעולם, פותח אפשרויות לשיתופי פעולה ברמה עולמית".

זוכה נוסף ממכון ויצמן למדע הוא ד"ר רמי פוגץ, שסיים את עבודת הדוקטורט במעבדתו של פרופ' ניר דוידזון, במחלקה לפיסיקה של מערכות מורכבות. רמי התקבל כחבר במרכז לביולוגיה של מערכות שבמכון ללימודים מתקדמים בפרינסטון, שם הוא מתכנן לחקור כיצד תאים מעבדים מידע סביבתי, במטרה לקבוע את מצבם המטבולי.
 
ד"ר אפרת שמע-יעקבי זכתה באחרונה גם בפרס אונסק"ו-לוריאל לקידום נשים במדע, המוענק למדעניות צעירות בישראל. הפרס הוענק לה על מחקרה בתחום תפקידם של חלבונים בשירות המלחמה בסרטן. ד"ר שמע-יעקבי תהיה המועמדת הישראלית – ביחד עם אסנת זומר-פן מאוניברסיטת תל אביב – בתחרות אונסק"ו-לוריאל הבין-לאומית לקידום מדעניות צעירות. בשנתיים האחרונות זכו בתחרות בין-לאומית זו שתי מדעניות ממכון ויצמן למדע, ד"ר נעמה גבע-זטורסקי וד"ר הגר גלברד-שגיא.
 
 

שתף