הינך נמצא כאן

אבולוציה של חלבונים

חלבונים ללא הורים
14.02.2024

שיתוף פעולה בין חוקרים ישראלים, סטודנטים סינים ובינה מלאכותית חושף קמטים חדשים בין קפליהם של חלבונים יתומים ומעדכן פרקים בתורת האבולוציה...

השיטה שפיתחו מדעני מכון ויצמן למדע מאפשרת לחבר בין מקטעי חלבון מודולריים (החלקים המוארים) ולייצר מהם אנזימים פעילים ביעילות חסרת תקדים
12.01.2023

יכולות חסרות תקדים לייצור אלפי אנזימים סוללות את הדרך למהפכה תעשייתית ירוקה

כמו טיפות שומן במרק עוף: תמונת מיקרוסקופ של הטיפות הזעירות שנוצרו בתמיסה בעקבות חיבור בין פפטידים למולקולות אר-אן-אי
06.12.2022

יום לאחר מותו של פרופ' דן תופיק, זכתה השערתו על מקור החיים לחיזוק משמעותי

Shutterstock
14.09.2022

כיצד נוצרו החלבונים הראשונים במרק הקדום?

פרופ' שראל פליישמן וד"ר שירן ברבר-צוקר. על חלומות ירוקים ואנזימים חמקמקים
12.04.2022

שילוב בין בינה מלאכותית ובין אלגוריתמים לעיצוב חלבונים מאפשר לראשונה גישה למכרה זהב: מיליוני חלבונים טבעיים שיוכלו לשמש בשלל יישומים...

ניו יורק - shutterstock
03.10.2021

על הקשר בין שירותי התברואה של כרך לתחזוקת החלבונים בגופנו. תלמידיו של פרופ' דן תופיק מציגים את ממצאיו של מחקר שפורסם שבועות אחדים לאחר מותו...

החמצן שלפני מהפכת החמצן
25.02.2021

באמצעות התחקות אחר אבולוציה של חלבונים, שרטטו מדעני מכון ויצמן למדע את תולדות זמינות החמצן בכדור-הארץ ופתרו חידה מדעית ארוכת שנים

חלבון לא מסודר. כאשר התגלו לראשונה מקטעים לא-מסודרים במולקולות חלבון בסוף שנות ה-80 של המאה הקודמת, מדענים נהגו לחתוך ולזרוק אותם
27.01.2020

האם חלבונים לא-מסודרים יכולים להוציא לפועל משימות חיוניות?

ארבעה מינים של "פרושי דרווין" עם מקור שונה לכל מין המתמחה בסוג אוכל שונה, לדוגמה זרעים או חרקים
02.10.2019

ד"ר עומר מרקוביץ', בוגר מכון ויצמן למדע, בונה מודלים לחיזוי היווצרות מינים כימיים

עמודים