הינך נמצא כאן

חקלאות

פרופ' אליזבטה בוארטו וד"ר טוביאס ריכטר באתר החפירות "שובייקה 1" – כ-150 ק"מ מצפון-מזרח לרבת עמון
06.12.2017

מדעני מכון ויצמן למדע ושותפיהם למחקר גילו באתר נאטופי בירדן שרידים של תרבות קדם-חקלאית אשר התפתחה במקביל לאתרים הנאטופיים בהרי הכרמל...

המדען בשדה החיטה
07.07.2016

כיצד מייצרת החיטה את המרכיב העיקרי של שכבת ההגנה שלה...

כיבוי אורות
01.12.2015
מדוע הצמחים "לוחצים על הבלמים" תוך כדי הפקת העמילן?
ארבידופסיס. כמו צמחים אחרים, פיתח יכולת להתמודד עם שינויים פתאומיים בעוצמת האור
26.10.2015

כשנוהגים במכונית לא מומלץ, בלשון המעטה, ללחוץ בעת ובעונה אחת על דוושת הדלק ועל הבלמים. אך מדעני מכון ויצמן למדע גילו כי כך בדיוק נוהגים...

מימין: אלון שפון, ד"ר רון מילוא ותמר מקוב.
01.09.2014
מדעני המכון חישבו את המשאבים הסביבתיים הנדרשים לייצור מוצרי חלב, ביצים, בשר בקר, עוף, ועוד. כך התברר שהעלות הסביבתית של בשר הבקר גבוהה פי 10 מזו...
דירוגם של בשר העוף, החזיר, הביצים ומוצרי החלב היה דומה. מתברר שחוסר היעילות של הפרה בהשוואה לחיות משק אחרות, מעלה את המחיר הסביבתי של מוצרי החלב במידה משמעותית, כך שלמעשה, הוא דומה למחירו הסביבתי של בשר עוף.
21.07.2014

מדעני מכון ויצמן למדע חישבו את ההשלכות הסביבתיות של גידול-בעלי חיים למאכל

אמיר נייברג ושי מרקוס עם אנשי קבוצת ג'יאנגואה בטקס החתימה
27.11.2013
חברת "ידע" חתמה על שני הסכמי זיכיון ראשוני עם החברה הסינית הפרטית "קבוצת ג'יאנגואה"
מימין: ד"ר צחי שריב וסנפורד קולב עם שכנים ושותפים לעשייה
27.11.2013
תוכנית ייחודית של תרומת לקהילה צומחת על אדמות מכון ויצמן למדע
פרופ' גד גלילי. אור ירוק
23.08.2012
צמחים שאוכלים את עצמם הם לפעמים חדשות טובות
ד"ר אסף אהרוני. טעם וארומה
01.03.2011
מדעני המכון לקחו חלק בפרויקט מיפוי הגנום של תות הבר, ותרמו למחקר את המיפוי והזיהוי של גנים ומשפחות גנים אשר אחראים ליצירת...

עמודים