חקירת האצה החד-תאית "דונליאלה"

הינך נמצא כאן

שתף

פרופ' מרדכי אברון בידד וחקר את האצה החד-תאית "דונליאלה", המסוגלת לשרוד בתנאים קיצוניים, כגון המים המלוחים ביותר של ים המלח. הדונליאלה נעזרת במספר אסטרטגיות הגנה, כולל הפקת בטה-קרוטן, המשמש כיום כתוסף מזון.
 

יישום

החברה "ניקן-סוהונשה" היפנית מפיקה בטה-קרוטן מדונליאלה על-פי התהליך שפותח במכון. ההפקה נעשית בקרבת אילת. הבטה-קרוטן המופק במקום, נמכר כתוסף מזון פופולרי ביפן.
 
פרופ' מרדכי אברון

שתף