הינך נמצא כאן

על עיניים ומעיים

מדעני מכון ויצמן למדע מצאו קשר בין חיידקי המעיים להתפתחות של ניוון רשתית
19.06.2017

אכילה של פחמימות פשוטות מעלה את הסיכון לפתח ניוון רשתית אצל עכברים

ניוון רשתית הקשור לגיל הינו הגורם העיקרי לעיוורון במדינות המערב, אך סיבת המחלה אינה ידועה ולא ידוע כיצד ניתן לעצור אותה. מדעני מכון ויצמן למדע שיתפו פעולה עם חוקרים מאוניברסיטת טאפטס שבארה"ב ומצאו קשר בין חיידקי מעיים להתפתחות המחלה.

כפי שפורסם באחרונה בכתב-העת המדעי Proceedings of the National Academy of Sciences, USA (PNAS), החוקרים האמריקאים גילו כי אכילה של פחמימות פשוטות מעלה את הסיכון לפתח ניוון רשתית אצל עכברים. לעומת זאת, מעבר של העכברים לפחמימות מורכבות עצר את התפתחות המחלה.

כאן נכנסו לתמונה תלמיד המחקר טל קורם וחברים נוספים מקבוצתו של פרופ' ערן סגל מהמחלקה למדעי המחשב ומתמטיקה שימושית. החוקרים מצאו כי כאשר עברו העכברים לדיאטת פחמימות מורכבות, המגנה מפני המחלה, הרכב חיידקי המעיים שלהם השתנה. "לא ידוע אם השינוי בהרכב חיידקי המעיים השפיע על מהלך ניוון הרשתית", אומר קורם. "אך אם יתברר בעתיד כי אכן כך הדבר, אולי אפשר יהיה לפתח דרך למנוע או לעצור את הניוון באמצעות שינויים בחיידקי המעיים". במחקר השתתפו גם ד"ר עדינה ויינברגר, ד"ר טלי אבנית שגיא ומאיה לוטן-פומפן.

לשיתוף:

 

 

 

 

אינסטגרם

.