מנהיגות נשית

01.12.2014
 
 
משתתפות הסדנה "מנהיגות צעירות במדע"
 
 
16 נשים צעירות, שזה עתה סיימו את לימודי הדוקטורט שלהם במכון ויצמן למדע או נמצאות בעיצומם, בילו באחרונה יומיים במלון "נווה שלום" בהרי יהודה, במטרה לרכוש מיומנויות מנהיגות, שיעזרו להן להטביע את חותמן בעולם המדע. בסדנה, הקרויה "מנהיגות צעירות במדע", למדו המשתתפות על נושאים רבים, החל מרכישת ביטחון ופתרון סכסוכים, וכלה בתקשורת בין-אישית ומציאת איזון בין העבודה לבין החיים האישיים. "קיבלנו המון עצות מעשיות המכוונות במיוחד למצבנו באקדמיה", אומרת לירון רוזנקרנץ. "למחרת כבר מצאתי את עצמי מיישמת במעבדה את הדברים שתירגלנו בסדנה".
 
הסדנה נערכה ביוזמתם של פרופ' דניאלה גולדפרב, יועצת נשיא המכון לקידום נשים במדע, ושל פרופ' אורי אלון, ובתמיכת קרן צ'רלס ה. רבסון. סדנאות כאלה התקיימו בעבר במכון עבור ראשי קבוצות מחקר צעירים, גברים ונשים כאחד, אך זו הייתה הפעם הראשונה שנערכה סדנה עבור נשים הלומדות לתואר שלישי. "הבנו שהן צריכות לפתח את המיומנויות האלה באמצע לימודי הדוקטורט שלהן", אומרת פרופ' גולדפרב, "לפני שהן מחליטות האם להמשיך ללימודי הבתר-דוקטורט ולהתחרות בעולם האקדמי".
 
מתוך כל המועמדות להשתתפות בסדנה נבחרו 16 תלמידות מחקר על סמך הישגיהן במדע, וכן על סמך ותק, בהנחה שנשים אשר ימשיכו ללמוד בשנה הבאה תוכלנה להגיש את בקשתן בשנית. את הסדנה הינחו שלושה יועצים מחברת HPF Consulting, המתמחה בהקניית מיומנויות מנהיגות במדע.
 
"למדתי המון בשיעורים על מנהיגות, על שיפור הביטחון העצמי, איך להציג את עצמי בריאיון עבודה – מה שנקרא 'מיומנויות רכות'", אומרת הילה אפרגן. "יתר על כן, פגשתי שם קבוצה של נשים מדהימות. אם הייתי מתחילה את לימודי היום, הייתי שמחה לבחור בכל אחת ואחת מהן בתור ראש קבוצת המחקר שלי".
 
"יכולנו לדון על בעיות משותפות ולהציע עזרה ותמיכה אחת לשנייה", אומרת ד"ר ענת ארזי, העומדת להתחיל בקרוב את לימודי הבתר-דוקטורט שלה. "הקבוצה כל כך התגבשה במהלך הסדנה, עד שהחלטנו להמשיך ולהיפגש בתור קבוצת העצמה של סטודנטיות".
 
פרופ' גולדפרב מתכוונת לערוך את הסדנה מדי שנה. "אנחנו מלמדים את הנשים האלה איך עושים מדע מצוין", היא אומרת, "אך צריך גם להקנות להן את העוצמה להפוך למנהיגות – כל אחת בתחומה".
 

שתף