להיות ישראלי וסטודנט במכון ויצמן

כלכלה ויישומים טכנולוגיים
28.05.2012

שתף

תגיות

פרופ' דוד ולך. תרופות ביולוגיות
 
קארל-לודוויג קליי, נשיא מועצת המנהלים של חברת התרופות הגרמנית Merck KGaA, היה רוצה להיוולד ישראלי, והיה רוצה להיות סטודנט במכון ויצמן למדע. את הדברים האלה אמר קליי בחנוכת חממה ביוטכנולוגית בחברת "אינטר-לאב", ביבנה – הסניף הישראלי של Merck Serono, המהווה חטיבה בחברת "מרק" הגרמנית.
 
בטקס חנוכת החממה, שבו נכחו אורחים רבים, ובהם שר התעשייה, המסחר והתעסוקה, שלום שמחון, ונשיא מכון ויצמן למדע, פרופ' דניאל זייפמן, העניקה מרק סרונו פרס מיוחד לפרופ' דוד ולך מהמחלקה לכימיה ביולוגית במכון ויצמן למדע. אל הפרס - סדרת הרצאות שיישאו מרצים מוזמנים, ואשר יארגן וינהל פרופ' ולך - נוספה מזכרת ייחודית: מיקרוסקופ משנת 1916 מתוצרת חברת "לייץ".
 
פרופ' ולך תרם תרומה משמעותית לחקר מנגנוני האיתות של TNF (גורם גידול נמקתי). מחקריו, שנמשכו כמעט 30 שנה, סיפקו את הבסיס לפיתוח תרופה הנמצאת בשימוש נרחב בטיפול בפסוריאזיס, דלקת מפרקים פסוריאטית, ודלקת פרקים שגרונית. המחקר אף תרם לפיתוחם נוגדנים המשמשים כתרופות המעכבות פעילות TNF לטיפול במחלות שונות, ואף למחלות קרוהן וקוליטיס כיבי. בנוסף, הצלחת יישומן של תרופות המעכבות את פעילותו של TNF סללה את הדרך לתחום מחקר חדש של פיתוח תרופות ביולוגיות, הפועלות בדרך של חסימת פעולתם של ציטוקינים, ומקילות את הסימפטומים של מחלות דלקתיות כרוניות שונות.

שתף

תגיות: