בחצי השנה האחרונה הצטרפו למכון שלוש מדעניות צעירות ומדען צעיר אחד

דו"ח
28.05.2013
סגן הנשיא ליישומים טכנולוגיים, פרופ' מודי שבס: בשנה החולפת רשמנו 112 פטנטים

חברי מועצת המנהלים מסיירים באתר הבנייה של הבניין לתשתיות ושירותי מחקר על-שם ראול וגרציאלה דה פיצ'וטו
 
 
מכון ויצמן למדע ממוקם ברשימת 25 האוניברסיטאות ומכוני המחקר המדעיים בעלי ההשפעה המדעית הרבה ביותר. כך קובע מדד המדע העולמי של המכון לסקרי מדע וטכנולוגיה באוניברסיטת ליידן, הולנד. מדד זה, אשר מבוסס על בחינת איכות המחקר והשפעתו, מראה כי המכון הוא אחד משלושה מוסדות ברשימה זו הממוקמים מחוץ לגבולות ארה"ב. נשיא המכון, פרופ' דניאל זייפמן, הציג את הנתונים האלה בדברים שנשא לפני חברי מועצת המנהלים של המכון שהתכנסו באחרונה. הנשיא סקר את ההתפתחויות ואת המגמות בתחומי המדע, החינוך, הפעילות הציבורית והמינהל. בין היתר דיווח על התקדמות הבנייה של הבניין לתשתיות ושירותי מחקר על-שם גרציאלה וראול דה פיצ'וטו, ושל הבניין לביוכימיה על-שם נלה וליאון בנוזיו, וכן על התקדמות השיפוץ של מעונות הסטודנטים על-שם צ'ארלס קלור.
 
סגן הנשיא, פרופ' חיים גרטי, דיווח על ההתקדמות בהקמה ובהפעלה של המרכז הלאומי לרפואה מותאמת אישית. על-פי התוכנית, בתוך כשנתיים יושלם שיפוץ משכנו החדש של המרכז במגדל השמש, והוא יספק שירותים רבי היקף למדענים ולרופאים מכל הארץ. כן דיווח כי בחצי השנה האחרונה התקבלו למכון שלוש מדעניות צעירות ומדען אחד.
 
סגנית הנשיא למינהל ולכספים, שולמית (שולי) גרי, דיווחה כי הביצועים התקציביים לשנה זו מתאימים לתכנון, ודנה עם חברי מועצת המנהלים במגמות ובהתפתחויות אשר עשויות להשפיע על תקציב המכון בשנים הקרובות. פרופ' חיים הררי, המכהן בין היתר כיו"ר הקרן הצמיתה של המכון, דיווח על ביצועי ההשקעות של הקרן.
 
סגן הנשיא ליישומים טכנולוגיים,פרופ' מרדכי (מודי) שבס, גילה כי השנה אושרו 112 פטנטים שהגישה חברת "ידע" על המצאותיהם של מדעני המכון. כמחצית מהפטנטים האלה נרשמו על המצאות ותגליות במדעי החיים. כ- 40% מהפטנטים שמצויים בבעלות "ידע" הועברו, בהסכמי רישיון, לחברות שונות אשר יפתחו על בסיסם מוצרים שונים. עוד גילה סגן הנשיא ליישומים, כי שיעור ההצלחה של מדעני המכון בקבלת מענקים מתוכנית "קמין" של משרד הכלכלה הוא הגבוה ביותר בישראל – 63%.
 
סגן הנשיא לפיתוח משאבים, פרופ' ישראל בר-יוסף, פתח בדיווח על פעילויותיהן של אגודות הידידים של המכון בארצות שונות. בהמשך דיווח, כי מרכז המבקרים החדש על- שם לוינסון מושך מבקרים רבים מכל העולם, וכן שחלה עלייה משמעותית במספר הכנסים המדעיים המתקיימים במרכז הכנסים החדש על-שם דוד לופאטי. כנסים אלה תורמים תרומה חשובה להתפתחות קשרי המדע הבין-לאומיים שלנו, וחושפים את המכון ואת האפשרויות שהוא מציע למדענים אורחים, לסטודנטים ולמדענים צעירים.
 
משתתפי כנס בין-לאומי בנושא: תהליכים ומבנים אלקטרוניים המתקיימים בפני-שטח מבוססי-מולקולות (ESPMIׂ), שאירגן פרופ' ליאור קרוניק
 
 
 

.

שתף