חברי מועצת המנהלים של המכון נפגשו באחרונה במכון, דנו על מצב המכון, והשתתפו בדיונים על תוכניותינו לעתיד. חברי המועצה הם עמוד השדרה הניהולי שלנו, והם מביאים ניסיון רב ונקודות מבט ייחודיות, דבר שמאפשר לנו לבחון את עצמנו ואת תוכניותינו, ובדרך זו להקפיד על שיפור מתמיד, שהוא אחד מהמאפיינים הבולטים של המכון.
אירוע מיוחד בהשתתפות חברי המועצה התמקד בצורך לעשות כל מאמץ כדי לסייע לנשים מדעניות להגיע למצוינות מדעית, ובה בעת להיות גם אמהות מצטיינות. יועצת הנשיא לקידום נשים, פרופ' דניאלה גולדפרב, סקרה את הפעילות הלא מעטה שנעשתה בתחום זה במכון עד כה, והתוותה שורה של כיווני עשייה חדשים שאנו מקווים שיובילו אותנו להגדלה משמעותית של מספר המדעניות במכון, בכל התחומים.
יום המדע, שיזם שר המדע, הטכנולוגיה והחלל, יעקב פרי, נפתח במכון באירוע חגיגי, בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו. במסגרת זו סיפרו שמונה מדענים צעירים, שחזרו באחרונה לארץ והצטרפו לסגל המכון, על מחקריהם, על תוכניותיהם לעתיד, וכן על הסיבות שגרמו להם להצטרף למכון. בהמשך הופיעו על במה אחת שלושה חתני פרס נובל: ישראל אומן מהאוניברסיטה העברית בירושלים, אהרון צ'חנובר ודן שכטמן מהטכניון, מכון טכנולוגי לישראל, וכלת פרס נובל אחת, עדה יונת ממכון ויצמן למדע. ארבעתם הביעו דעה ברורה: החינוך המדעי הוא המפתח לקיומה ולשגשוגה של החברה הישראלית, והוא, למעשה, גם ההשקעה הכלכלית שנושאת את התשואה הגבוהה ביותר.
כמדי שנה בשנים האחרונות קיימנו את אירוע "מדע על הבר" בתל-אביב. הפעם יצאו מדעני המכון ותלמידי המחקר המצטיינים שלנו ל-55 ברים בעיר הגדולה, ושוב נוכחנו לדעת עד כמה הקהל הישראלי צמא לידע מדעי. ימים אחדים לפני האירוע הוזמנו רוב המקומות בברים המשתתפים. מי שנסע באותו ערב בתל-אביב לא יכול היה להחמיץ את התחושה שמשהו קורה בעיר. אנשים רבים התגודדו בפתחי הברים, וברחובות אפשר היה לשמוע שיחות על שאלת החומר האפל, מנגנונים חושיים, וחיידקים טובים ורעים. במספר ברים הצטרפו אל המדענים שחקנים מתיאטרון "גשר", שהגישו קטעי מחזות ושירים שעסקו בנושאים העומדים בעומק המחקרים המדעיים. השותפות עם תיאטרון "גשר" היא חלק ממגמה של שילוב מדעים ואמנויות שאנו מקדמים באחרונה, מתוך תפיסה שהרחבת זווית הראייה עשויה לתרום, הן למחקר המדעי והן לעולם התרבות והאמנות.