תזונה מותאמת אישית

כלכלה ויישומים טכנולוגיים
01.06.2016

חברת DayTwo הוקמה באחרונה במטרה למסחר את ממצאי מחקריהם של פרופ' ערן סגל וד"ר ערן אלינב ממכון ויצמן למדע ביחס לתזונה מותאמת אישית אשר מבוססת על חיידקי מעי. המחקר העלה, כי ייתכן שכל אדם מגיב אחרת לאותו סוג מזון, ועל כן צריכות המלצות תזונה להיות מותאמות לכל אדם בנפרד. ההתאמה האישית נעשית על בסיס הפרופיל הגנטי של חיידקי המעי, ובהתאם לנתונים קליניים ואחרים של כל אדם. במסגרת המחקר פוּתח אלגוריתם ייחודי המאפשר חיזוי של תגובת הסוכר בדם לכל סוג מזון, בהתבסס על הנתונים הייחודיים של כל אדם.

האפליקציה שמפתחת DayTwo תתבסס על הטכנולוגיה שפותחה במסגרת המחקר במכון ויצמן למדע, ותיתן למשתמשים המלצות לתזונה מותאמת אישית, על-פי חיידקי המעי של כל אחד מהם, במטרה לאפשר לכל אדם לשמור על רמות רצויות של סוכר בדם, ובכך לשמור על אורח חיים בריא יותר.

את DayTwo ייסדו מריוס נכט (חבר מועצת המנהלים), יובל אופק (יו"ר), וליהיא סגל (מנכ"לית).

שתף