כפר הנוער הבין-לאומי על-שם מרתה, ברם, פיליפ ומיכאל לאוב

19.01.2011
 
כפר הנוער הבין-לאומי על-שם מרתה, ברם, פיליפ ומיכאל לאוב. אדריכל: דן פלג
כפר הנוער הבין-לאומי על-שם מרתה, ברם, פיליפ ומיכאל לאוב
אדריכל: דן פלג

 

כפר הנוער הבין-לאומי על-שם מרתה, ברם, פיליפ ומיכאל לאוב ת וכנן על-ידי האדריכל דן פלג בשנת 1994 . הכפר נועד לאירוח בני-נוער מכל שכבות האוכלוסייה, מהארץ ומהעולם, במטרה לקרבם למדע ולרוח הסקרנות האנושית המניעה אותו. הכפר מתפקד כפנימייה לנוער, ולכן עיצובו שונה מזה של מעונות הסטודנטים. שביל עם פרגולה ממוטות ברזל, עליה משתרגים צמחים מטפסים, מקבל את פני הבאים לכפר, ומוביל אותם אל רחבת הכניסה לכפר שממנה מוביל גג קמרון חבית שקוף לציר אלכסוני המוליך לכיכר המרכזית של הכפר. כיכר זו מתפקדת כמקום התכנסות מדורג, מקורה בגג פירמידי שקוף.
 
כפר הנוער הבין-לאומי על-שם מרתה, ברם, פיליפ ומיכאל לאוב. אדריכל: דן פלג
 
הכפר מתוכנן בסגנון כפרים קטנים באיזור הים התיכון, בהם בתים קטנים בני קומה אחת, המחופים טיח לבן ולצידם פרגולות, מרוכזים בצפיפות סביב כיכר מרכזית. כל אלה, בצירוף מוטיבים אדריכליים קלאסיים כמו שביל עם פרגולה, ברוש המסמן את הכניסה, קמרון חבית לשער הכניסה, כרכובים בולטים לגגות, פירמידה באודיטוריום הפתוח שבכיכר, וכמובן הכיכר המרכזית עצמה - מצליחים ליצור בכפר אווירה "כפרית" נעימה וביתית.
 
ייחודם של בתי המגורים הוא בעיצובם ובסידורם בחלל. כל ארבעה בתי מגורים חולקים כיכרונת קטנה ובה ארבעה ספסלי עץ, וכך הם יוצרים מקום מפגש פרטי, פחות פומבי מהכיכר הגדולה. כל מבנה מורכב ממלבן ארוך המחולק לשתי יחידות, כשלכל אחת כניסה פרטית מהפאה המרוחקת של המלבן, בעוד חדרי הרחצה בנויים זה ליד זה בקיר המשותף תוך שילוב מערכות הצנרת. כל כניסה מודגשת באמצעות פנס. הכניסה מקורה בגגון, וכוללת קורות פרגולה בנויה, וקיר מגן השומר על פרטיות הנערים והנערות.
 

לשיתוף:

 

 

 

 

פודקאסטים
אינסטגרם