משפרים תזונה מפחיתים זיהום

01.01.1999

01-01-1999

חוקרי מכון ויצמן למדע מפתחים זנים משופרים של פירות וירקות, תוך הקטנת הצורך בשימוש בדשנים כימיים ובחומרי הדברה. בין היתר פותחו במכון זני מכלוא של מלפפונים עמידים במיוחד למחלות נגיפיות, וכן מלוני מכלוא הראשונים בעולם. צוותי חוקרים הפועלים בשיתוף עם עמיתים ממצרים ומארצות­הברית, נאבקים בעשבים רעים המאיימים על גידולים חשובים במזרח התיכון ובאפריקה. מומחים אחרים משתמשים בגנים מזני­בר של חיטה, הגדלים בישראל ובארצות הסהר הפורה, להשגת שיפורים דרמטיים בערך התזונתי של זני חיטה תרבותיים.


קבוצת חוקרים נוספת מתמקדת בהערכת הנזק שהפגיעה בשכבת האוזון באטמוספירה עלולה להסב ליכולתם של צמחי העולם לבצע את תהליך הפוטוסינתזה החיוני.

לשיתוף:

 

 

 

 

פודקאסטים
אינסטגרם