מדע על הבר

04.04.2012

שתף

 

מדע על הבר 2012

 

מדעני מכון ויצמן למדע יגיעו ל-55 ברים ובתי-קפה נבחרים בתל-אביב, ויספרו לבליינים, בלשון שווה לכל נפש, על השאלות הפתוחות ועל החדשות האחרונות מחזית המדע

 

עקבו בטוויטר אחרי  madaalhabar#עקבו בדף האירוע ב-Facebook >>

 


 

 


 

זה יקרה ביום שני, 30 באפריל, בשעה 20:30


55 מדענים בכירים ותלמידי מחקר מצטיינים ממכון ויצמן למדע יגיעו ל-55 ברים ובתי-קפה נבחרים בתל-אביב וישוחחו עם הבליינים, באופן לא רשמי ובשפה ידידותית, על השאלות המדעיות הפתוחות, על ההתרגשות המלווה כל תגלית, ועל החיים "על הקצה" בחזית הידע.

האם ייתכנו מציאויות מקבילות? מה יעלה בגורל היקום? כיצד נוצרו החיים? האם אפשר ליצור מוח מלאכותי? האם מיזוג גרעיני הוא הפתרון למשבר האנרגיה? האם אפשר – והאם נעז – להאיץ את האבולוציה? כיצד המוח זוכר את ריחות ילדותנו? אלה רק מעט מהשאלות שמדעני המכון ידונו בהן עם הבליינים בבארים.

 

הנה טעימה מאירועי מדע על הבר 2012:

 

 

 

 

הרצאות שלמות:

 

פרופ' דניאל זייפמן, נשיא מכון ויצמן למדע

מדע, יופי, ורווח כלכלי
מדוע לא כדאי לכוון בדייקנות אל המטרה אם רוצים להגיע אליה? מה קורה במוחו של מדען ברגע ההמצאה? האם פתרון יפה הוא גם נכון? איך קרה שמשוואות מתמטיות מצליחות לתאר את העולם? ואיך למקסם רווחים מהשקעות במדע? נשיא מכון ויצמן למדע מציע מידע פנים על מנועי הצמיחה של הכלכלה העולמית.
 

 

 

 

פרופ' ישראל בר יוסף, סגן נשיא מכון ויצמן למדע
אור מחומר, חומר מאור – ננופיסיקה עכשיו
כמה חומר, באמת, יש באטומים הבונים את החומר בעולמנו? כיצד אור יוצר אטומים ואטומים יוצרים אור? וכיצד תהליכים אלה עשויים להיות אבני בניין בטכנולוגיה עתידית? הפיסיקאי פרופ' ישראל בר יוסף, סגן נשיא מכון ויצמן לפיתוח משאבים, ודיקן לענייני חינוך, יתאר את התגליות המפתיעות בתחום הננו-פיסיקה, שיובילו, אולי, לפיתוח אלקטרוניקה קוונטית.
 

 

 

 

 

 

 

ד"ר אלון חן
הגנטיקה של החרדה - לחץ נפשי, השמנה והתנהגות חברתית
הקשר בין חשיפה למצבי לחץ לבין התנהגות חרדתית ושינויים באכילה ברור כמעט מאליו לכל מי שמצא עצמו אוכל כמויות גדולות של שוקולד לפני מבחן חשוב, אך המנגנונים הביולוגיים העומדים בבסיס הקשר הזה אינם ידועים. ד"ר אלון חן חוקר את הגנים המאפשרים לגוף להתמודד עם מצבי לחץ, ואת השיבושים בפעילותם – הגורמים לתופעות כמו דיכאון, אנורקסיה ותסמונת פוסט-טראומתית.
 

 

 

 

 

פרופ' דבי פאס וד"ר חיים חביב
המכונות של החיים: סלילים, משאבות ושמן מכונות
התהליכים הדרושים לקיומם של כל היצורים החיים מתרחשים הודות למכונות מופלאות וזעירות שנקראות אנזימים. מהם אנזימים? היכן וכיצד הם נוצרים? מה הקשר בין המראה והמבנה שלהם לאופן פעולתם? כיצד בכלל אפשר לראות את המבנה התלת מימדי של מכונה קטנה פי עשרות אלפים מרוחב שערה? על עולמם של השחקנים הראשיים בתאים החיים.

 

 

 

 

 

 

האירוע יתקיים בברכת עיריית תל-אביב ובשיתוף עם "טיים אאוט תל-אביב", בית-הספר חמד"ע, ומותג הוויסקי בושמילס.
 

            

 

      

 

שתף

תגיות: