מלה אחרונה

29.05.2014

"מהו מקורו של הדחף, של הקסם שמניע את הפיסיקאים, את המתמטיקאים?... תשובתה של הפסיכואנליזה לכך היא שזו סקרנות מינית. מתחילים בשאלה כיצד נולדים תינוקות... ובסוף אתם מוצאים את עצמכם... פותרים משוואות דיפרנציאליות... בשורש המדע מצויה סקרנות מינית. אך דבר אחר הוא המאפשר אותו, והוא העובדה שהעולם ניתן להבנה... גישה פסיכולוגית טהורה למדע תחמיץ את חשיבותה של אפשרות ההבנה של המתמטיקה, ושל 'היעילות הבלתי סבירה של המתמטיקה במדעי הטבע'".

דויד רואל (Ruelle)

דויד רואל הוא פרופסור אמריטוס לפיסיקה במכון IHES בצרפת ופרופסור אורח תדיר באוניברסיטת רטגרס. בעבר עבד במכון ללימודים מתקדמים בפרינסטון, וב-ETH בשווייץ. הציטוט לקוח מספרו "על מקריות וכאוס", שמהדורתו העברית ראתה אור בהוצאת י"ל מאגנס של האוניברסיטה העברית בירושלים, בתרגום ד"ר יכין אונא, ובעריכת פרופ' יששכר אונא. המשפט שרואל מצטט (בסוף הקטע המובא מספרו) הוא כותרת מאמר מפורסם של הפיסיקאי האמריקאי יוג'ין ויגנר.