הצטלבויות - מדע באמנות העכשווית

09.09.2012
34 אמנים מרחבי העולם מציגים במכון ויצמן למדע עבודות הבוחנות היבטים שונים של מדע, תיאוריה וטכנולוגיה
 
תערוכה של 34 אמנים מרחבי העולם במכון ויצמן למדע:
הצטלבויות: מדע באמנות עכשווית
22 בספטמבר - 7 בדצמבר
מרכז הכנסים על-שם דוד לופאטי, מכון ויצמן למדע, רחובות
 
הכניסה חופשית – בתיאום מראש
 
 
תומאס סרסנטו, ספנסר פינץ', קונראד שואוקרוס, מאט קולישאו, מיכל רובנר, אורי גרשט, טרויקה, קרן רוסו ואמנים נוספים מציגים עבודות ציור, פיסול קינטי, צילום, וידאו ומדיה חדשה

 
נקודות מפגש בין מדע לאמנות עכשווית הן אבני הבניין של התערוכה הצטלבויות – מדע באמנות עכשווית המוצגת במרכז הכנסים על-שם דוד לופאטי במכון ויצמן למדע. נכללות בה 60 יצירות של 34 אמנים מרחבי העולם, שעבודותיהם בוחנות היבטים שונים של מדע, תיאוריה וטכנולוגיה: גנטיקה, אנרגיה חלופית, וחקר מרחבי היקום. האמנים מציעים חשיבה אל מחוץ לקופסה. עבודותיהם האסתטיות מעוררות למחשבה.
  
 
האמנים המשתתפים:
רוג'ר אקלינג, מאיה אטון, אדוארד בורטינסקי, דניאל קנוגר, סוזאן קולינס, מאט קולישאו, סוזאן דרג'ס, ז'קלין דונאנשייה, גארי פביאן מילר, ספנסר פינץ', ג'ם פיינר, פיטר פרייז'ר, אורי גרשט, בארנבי הוסקינג, וולטר הוגו, לוק ג'רמן, אדוארדו קאק, ליליאן לין, אלסטייר מק'י, אדגר מרטינס, אן-מי מליס, וינסנט מוק, דייויד ריקארד, מיכל רובנר, קרן רוסו, תומר ספיר, תומאס סרסנטו, קונראד שואוקרוס, סוזאן טרייסטר, טרויקה, אליסון טורנבול, קלרה אוריסיטי, ג'ורינדה ווייט, דגלאס וייט. 
 
ספנסר פינץ', חלון סטודיו (אינפרה-אדום, 25 בינואר 2012, אפקט של בוקר). 2012.
שמן ופסטל על נייר, 4 ציורים של 119.1x82.8 ס"מ
Spencer Finch, Studio window (INFRARED, JANUARY, 25 2012, MORNING EFFECT). 2012
 
 
 
אוצרות: קאתי וילס וקרוליין דרייק
                                                                                                                                 
קאתי וילס היא אספנית ואוצרת החיה בלונדון. בעבר הייתה בעלת גלריה לאמנות עכשווית בלונדון, הייתה בין מייסדי חבר הנאמנים של מרכז האמנות "קורנר האוס" במנצ'סטר, וחברה בו במשך 20 שנה. כיום היא פעילה במספר מוסדות אמנות במסגרת חברותה במועצת המנהלים של החברה לאמנות עכשווית, שם היא עומדת בראש וועדת הרכישות וקרן הפיסול, וכן כחברה במועצת המנהלים של החוג העכשווי של האקדמיה הלאומית למדעים. בנוסף, היא משמשת כאוצרת של המכירה הפומבית השנתית למען אגודת הידידים של מוזיאון ישראל באנגליה, וכיועצת לאמנות עכשווית.
 
קרולין דרייק היא אוצרת החיה בלונדון. מסיימת בימים אלה תואר שני באוצרות באקדמיה לאמנויות גולדסמית'. בימים אלה היא עובדת על תערוכה קבוצתית שתוצג בביאנלה ה-30 בסן פאולו.
 
ההכנסות ממכירת יצירות האמנות יועברו למכון ויצמן למדע.
 
מכון ויצמן למדע:
מכון ויצמן למדע הוא אחד ממכוני המחקר המובילים בעולם למחקר מדעי בסיסי, בכל תחומי מדעי הטבע והמדעים המדויקים. המכון כולל חמש פקולטות: מתמטיקה ומדעי המחשב, פיסיקה, כימיה, ביוכימיה, וביולוגיה. לאלה נוספות מדרשת פיינברג, שהיא הגוף האוניברסיטאי של המכון, ההמחלקה להוראת המדעיםומכון דוידסון לחינוך מדעי, המאגד את הפעילויות החינוכיות של המכון המכוונות לתלמידים, למורים ולציבור הרחב.
 
המכון מתאפיין במחקר רב-תחומי ובכל רגע נתון מתנהלים בו 1,200מחקרים מדעיים הממוקדים בחזית המדע העולמית, בין היתר בחקר הסרטן, חקר המוח, אסטרופיסיקה, אנרגיה חלופית, ננו-טכנולוגיה, בטיחות מידע ופיסיקה קוונטית.מחקרים בסיסיים אלה כבר הניבו כמה טכנולוגיות מתקדמות ומספר תרופות המשפרות את איכות חייהם של מיליוני בני-אדם ברחבי העולם.
 
 
ביקורם של האמנים מתקיים הודות לתמיכת תוכנית BI-Arts, תוכנית חילופי התרבות של המועצה הבריטית, משרד החוץ ומשרד התרבות והספורט.
 
 
 
הכניסה:
הכניסה לתערוכה חופשית, בתיאום מראש: 08-9344499
התערוכה סגורה בסופי שבוע ובחגים
 
 

 

מאיה אטון, פרפטאום מובילה, 2010. עיפרון וצבעי שמן על נייר, 250x150 ס"מ
Maya Attoun, Perpetuum Mobile

 

 
 
מידע נוסף לעיתונאים ותמונות נוספות: משרד דובר מכון ויצמן למדע - 08-9343856, news@weizmann.ac.il
 
 
 
 
 


 

שתף