SpaceIL תקיים משחק טריוויה מקוון במסגרת שבוע החינוך המדעי

26.02.2015
 
 

SpaceIL

עמותת SpaceIL ומכון ויצמן למדע מזמינים את הציבור לחוויה מקוונת ונושאת פרסים: משחק טריוויה אינטראקטיבי בנושא מערכת השמש, הירח, משימות החלל, וכמובן – המשימה של SpaceIL – הנחתת חללית ישראלית לא מאוישת על הירח. המשחק יעלה לרשת בתחילת מארס 2015, וההכרזה על הזוכים תתקיים בשבוע החינוך המדעי של מכון ויצמן למדע (29-22 במארס).
 
קהל היעד של משחק הטריוויה מחולק לשתי רמות: בני 6-11 ובני 12-18. כל משתתף במשחק יזכה לשלוח מסר אישי לירח. הזוכים בניקוד הגבוה ביותר יזכו גם בחולצות צוות של SpaceIL, ובזכות לסייע במשימה הישראלית לירח: הם יצורפו לפורום היועצים הצעירים – קבוצת מיקוד לפעילות החינוכית של העמותה.
 
נוסף על המשחק תקיים SpaceIL במהלך שבוע החינוך המדעי שורת פעילויות. בהשראת הניסוי המדעי המתוכנן של SpaceIL ושל מכון ויצמן למדע לחקר השדה המגנטי של הירח יתקיימו סדנאות בגן המדע על-שם קלור, שיעסקו בקשר שבין מגנטיזם לירח. בסדנה יוכלו המשתתפים, בין היתר, לאתר בשטח סלעים ממוגנטים. כן תתקיים סדנה למורים, אשר תתבסס על ההיבטים הפדגוגיים של הפעילות בגן המדע, ויינשאו מספר הרצאות לקהל הרחב על החללית הישראלית הראשונה שתשוגר אל הירח.
 
עמותת SpaceIL הוקמה בשנת 2011, במטרה להנחית חללית ישראלית לא מאוישת על הירח. את העמותה הקימו שלושה מהנדסים צעירים שנענו לאתגר התחרות העולמית Google Lunar X Prize: מירוץ בין-לאומי להנחתת חללית לא מאוישת על הירח. העמותה מחויבת לתרום את כספי הזכייה הפוטנציאליים בתחרות לטובת קידום המדע והחינוך המדעי-טכנולוגי בישראל, ופועלת ליצירת "אפקט אפולו" חדש: לעורר ההשראה בקרב הדור הבא, בישראל ובעולם, לבחור במקצועות מדע, הנדסה, טכנולוגיה ומתמטיקה. פרופ' עודד אהרונסון, מדען המשימה, וד"ר אבי ברליה, מהמחלקה למדעי כדור-הארץ וכוכבי-הלכת במכון ויצמן למדע, מובילים את הניסוי המדעי שיתקיים במסגרת המשימה.
 
מידע נוסף ותמונות אפשר לקבל במשרד הדובר, מכון ויצמן למדע:

שתף