חמש שנים עברו על התוכנית המיוחדת לקידום המדעי-טכנולוגי של תלמידים בני העדה האתיופית. בטקס רב-משתתפים באולם ויקס שבמכון ויצמן למדע, צוין סיום המחזור הראשון של התוכנית, אשר מהווה אבן דרך חשובה בדרכם של 53 הבוגרים הגאים להשתלבות מוצלחת בחברה הישראלית המודרנית. הטקס הסתיים בהצגה "יחיד במינו" של התיאטרון הארצי לנוער.
התוכנית, שיצאה לדרך לפני חמש שנים כשיתוף פעולה בין הסוכנות היהודית, מכון ויצמן למדע ומגבית ניו-יורק, נועדה לקדם תלמידים מוכשרים מבני העדה האתיופית, כך שיוכלו להתקבל ללימודים גבוהים במדע ובטכנולוגיה. היוזמה לייסוד התוכנית נבעה מהמיעוט היחסי של בני העדה העוסקים בתחומים אלה. במסגרת התוכניתפותחו היכולות האישיות של המשתתפים, ונבנה הדימוי העצמי שלהם כמי שיכולים למצוא את מקומם בעיסוקים מדעיים-טכנולוגיים. בוגרי התוכנית משמשים דגם לחיקוי של צעירים נוספים מבני העדה.
במחזור הראשון השתתפו 53 בוגרים. כ-80 תלמידים נוספים משתתפים כיום במחזורים הצעירים יותר. בנוסף ללימודי ההעשרה במדעים, במתמטיקה ובאנגלית, מלווים המשתתפים על-ידי חונכים מתנדבים וחונכים מתוכנית פר"ח, ומטעם קרן אייס"ף. חלקם השתתפו גם בפעילויות שונות נוספות של היחידה לצעירים במדע של מכון ויצמן למדע, כגון מחנה לחקר החלל בטורקיה, קורסי מדריכים בגן המדע ועוד. בשיתוף עם תוכנית "עתידים" של צה"ל עברו הבוגרים קורס הכנה לבחינות הפסיכומטריות, וכמחציתם כבר ניגשו לבחינה. התוכניות בתחום האזרחות והתרבות כללו ביקור בבית-המשפט העליון, בתחנת כוח של חברת החשמל, במפעלי תעשייה מתקדמת, במוזיאונים, באתרי טבע ובמופעי מחול ותיאטרון.
תשומת לב מיוחדת הוקדשה לשמירת הקשר של משתתפי התוכנית עם הקהילה האתיופית, ולדו-שיח בין חברי הצוות החינוכי והורי התלמידים.