מה עשיתי בקיץ

01.12.2010
 
כמה מהם מעבירים את זמנם החופשי על שפת הים, אחרים מנצלים את חופשת הקיץ דווקא לטיולים, לאימון בחדר הכושר, לשיפור סגנון בבריכת השחייה, אבל לצד כל הפעילויות האלה הם גם מנסים לבדוק את גבולות הידע האנושי. 40 הסטודנטים המצטיינים לפיסיקה, לכימיה ולמדעי החיים המשתתפים באולפנת דה-שליט, המתקיימת כמדי שנה במכון ויצמן למדע, מצויים, במידה רבה, על משבצת "דרך צלחה" במשחק המונופול של הקריירה המדעית. במשבצת הזאת שלהם הם זוכים במשהו שמעטים זוכים לו: הרצאות מדעיות ושיחות בלתי-אמצעיות עם מדענים בכירים במכון ויצמן למדע.
 
האולפנה נועדה לעודד ולטפח את לימוד המדעים ואת המחקר המדעי בישראל בכלל, להביא סטודנטים למדעים, כבר בעת לימודיהם לתואר ראשון, למכון ויצמן למדע, ולאפשר להם להכיר את רוח המחקר הרב-תחומית המאפיינת אותו, בפרט.
 
"נהניתי מאוד באולפנה", מספר נדב עמיר, סטודנט שנה ב' לפיסיקה ומתמטיקה באוניברסיטה העברית בירושלים. "לפני כן התלבטתי באשר להמשך דרכי, בין פיסיקה למתמטיקה. המפגשים עם המדענים במכון והאפשרות להכיר את הנעשה בתחומים אלה בחזית המחקר הביאו אותי להחלטה לבחור בפיסיקה, ובפרט באסטרופיסיקה. אני מניח שבעוד שנה או שנתיים אמצא את עצמי כאן, במכון".
 
האולפנות מתקיימות במכון ויצמן למדע, ובסופן זוכים המשתתפים במלגה סמלית. עבור מדענים בכירים רבים במכון, ובהם גם ראשי מחלקות ודיקנים, היו האולפנות המסגרת הראשונית למפגש עם המכון.
 
את האולפנות על-שם דה-שליט ריכזו השנה ד"ר נירית דודוביץ וד"ר שחל אילני (אולפנת הפיסיקה), ד"ר בוריס ריבצ'ינסקי וד"ר אדוארדס נרייביצ'יוס (כימיה), וד"ר גיא שחר (מדעי החיים). בשנה הבאה תיפתח לראשונה אולפנה בתחום המתמטיקה ומדעי המחשב, אותה ירכזו ד"ר רוברט קראוטגמר וד"ר דמיטרי נוביקוב.    

שתף