חושבים וזוכים

01.09.2000

שתף

משחקי הגמר של האולימפיאדה הארצית הרביעית למשחקי חשיבה
 
הניצחון, כפי שיודע כל חובב ספורט מתחיל, הוא לא סתם דבר חשוב. הניצחון הוא הכל. הכל. התפיסה הזאת הציפה באחרונה את גן המדע על שם קלור, שאירח את משחקי הגמר של האולימפיאדה הארצית הרביעית למשחקי חשיבה, המאורגנת על ידי חברת "אשכולות חשיבה" ואקדמיית קספרוב לשחמט.
 
במסגרת האולימפיאדה מתקיימות תחרויות ארציות במשחקי חשיבה, שבהן משתתפים אלפי ילדים בני 12-8 הלומדים טכניקות חשיבה באמצעות משחקים, בפרויקט החינוכי של אשכולות חשיבה (המתקיים בכ-150 בתי ספר ברחבי הארץ), ובאמצעות לימודי שחמט בבתי הספר של אקדמיית קספרוב לשחמט.
 
המשתתפים במשחקי הגמר התמודדו בשבעה סוגים של משחקי חשיבה: דמקה, שחמט, אבאלון, רולית, פתרון בעיות (שעת שיא), שש בש וקורידור. השנה הוקדשה האולימפיאדה לזכרו של יובל בנטל ז"ל, שהיה חובב מושבע של משחק הדמקה.
 
דני גנדלמן, מנכ"ל חברת "אשכולות חשיבה": "אנחנו מלמדים את הילדים לאמץ תהליכי חשיבה שיתרמו להם לכל אורך חייהם, אבל שמים דגש גם על התחום החברתי והרגשי". האינטרנט והמחשב, על-פי גנדלמן, אמנם תורמים רבות להתפתחות האינטלקטואלית של הילדים, אך באותו הזמן הם נוגסים בזמן שהם מקדישים לבילוי עם ילדים אחרים. "בעזרת משחקי החשיבה אנחנו מנסים לתת מענה לשני התחומים גם יחד".
 
במסגרת האולימפיאדה התקיימה גם אליפות השחמט של אקדמיית קספרוב בשחמט. באולם שהוקדש למשחק המלכים הצטופפו עשרות ילדים מנצרת, מבאר-שבע ומקריית-שמונה, שם מתקיים פרויקט לימוד השחמט של האקדמיה.
 
חנן בן-יהודה מאקדמיית קספרוב: "המשחק והאליפות הם האמצעי והמטרה בעת ובעונה אחת. בשביל הילדים, המטרה היא ההנאה והיופי של המשחק, אך בעת ובעונה אחת, המשחק בשחמט הוא גם אמצעי לשיפור החשיבה". בטקס הסיום השתתפו גם ראש עיריית רחובות, שוקי פורר, ואילנה ברטל, אמו של יובל בנטל, שהאולימפיאדה הוקדשה השנה לזכרו.
 
משתתפי האולימפיאדה ואורחיהם, שאפשר לתארם כקהל חקרני במיוחד, סיירו בגן המדע ובילו זמן רב ליד המוצגים. מנהל הגן, ד"ר משה רשפון: "סיור בגן המדע הוא, בהחלט, סוג מסוים של משחק חשיבה". נראה שמשתתפי האולימפיאדה ומארגניה מסכימים בכל פה להגדרה הזאת, ולכן החליטו שגם בשנה הבאה יקיימו את האולימפיאדה בגן המדע.

שתף