כנס מדעי בנושא דלקים ביולוגיים, שכולו אורגן על-ידי סטודנטים ולמען סטודנטים, התקיים באחרונה ברמת הגולן. בכנס השתתפו 45 תלמידי מחקר וחוקרים בתר-דוקטוריאליים ממוסדות אקדמיים ומוסדות מחקר ברחבי הארץ. כיאה לאופי הבין-תחומי של המחקר, העוסקים בו מגיעים מתחומים ומרקעים שונים – דבר שעורר צורך לספק למדענים הצעירים הזדמנות להחליף דעות ורעיונות עם עמיתיהם, וללמוד על ההתפתחויות האחרונות בתחום. מספר סטודנטים במכון ויצמן למדע הרימו את הכפפה, וכך נולד הכנס, תחת הכותרת "
ביולוגיה ואנרגיה מתחדשת", שהוקדש לפיתוח ולייצור של אנרגיה ירוקה ובת-קיימא באמצעים ביולוגיים.
התוכנית כללה בעיקר הרצאות סטודנטים, שהציגו את המחקרים המתבצעים במעבדותיהם. בנוסף, התקיימו הרצאות מוזמנות שנשאו חוקרים מובילים מהארץ ומחו"ל, נציגים של משרד האנרגיה והמים, ונציגי חברות ישראליות המעורבות בפיתוח ביו-דלקים. ההרצאות עסקו, בין היתר, בייצור ביו-דיזל וביו-אתנול, הפקת מימן, פוטוסינתזה מלאכותית, מדיניות ממשלתית בנוגע לפיתוח תחליפי נפט והשימוש בהם, וכן בהיבטים הכלכליים, האתיים והאקולוגיים של השימוש בדלקים חלופיים.
החלפת הדעות והרעיונות, ויצירת שיתופי הפעולה, נמשכו גם במסגרותרשמיות פחות של הכנס, כמו ארוחה חגיגית, וסיור במבשלת בירה, ביקב, ובבית בד ברמת הגולן. בסיום הכנס הוענקו פרסים לכרזה מדעית ולהרצאת סטודנטים מצטיינת.
הרעיון לכנס הועלה על-ידי י
וזמת המחקר לאנרגיה חלופית בת-קיימא במכון ויצמן למדע, בראשותו של
פרופ' דוד כאהן, וממנה גם קיבל תמיכה חלקית. הייעוץ האקדמי ניתן על-ידי הקונסורציום לביו-דלקים במכון ויצמן למדע, בראשותו של
פרופ' אבי לוי. את ארגון הכנס הובילו איריס מרגלית מקבוצתו של ד"ר דרור נוי במחלקה למדעי הצמח, וליטל דוידי מקבוצתו של פרופ' אורי פיק במחלקה לכימיה ביולוגית במכון ויצמן למדע. מארגני הכנס מקווים, כי יהיה זה הצעד הראשון ביצירתה של קהילה מדעית ישראלית בתחום האנרגיה המתחדשת, וכבר מתכננים את הצעדים הבאים: סיורים מקצועיים ומפגשים נוספים.