מדע על הבר 2013

שתף

Science on Tap 2013

 

 

מדעני המכון יגיעו ל-61 ברים ובתי-קפה נבחרים בתל-אביב, ויספרו לבליינים, בלשון שווה לכל נפש, על השאלות הפתוחות ועל החדשות האחרונות מחזית המדע

 

 

עקבו בטוויטר אחרי  Scienceontap#עקבו בדף האירוע ב-Facebook >>

 


 

 


 

 


זה יקרה ביום רביעי, 24 באפריל, בשעה 20:30

עשרות מדענים בכירים ותלמידי מחקר מצטיינים ממכון ויצמן למדע יגיעו ל-61 ברים ובתי-קפה נבחרים בתל-אביב, וישוחחו עם הבליינים, באופן לא רשמי ובשפה ידידותית, על השאלות המדעיות הפתוחות, על ההתרגשות המלווה כל תגלית, ועל החיים "על הקצה" בחזית הידע.

האם ייתכנו מציאויות מקבילות? האם מחשבים יוכלו לחזות שינויים באופנת הלבוש? מה יעלה בגורל היקום? כיצד נוצרו החיים? האם אפשר ליצור מוח מלאכותי? האם מיזוג גרעיני הוא הפתרון למשבר האנרגיה? מהי רפואה מותאמת אישית? האם אפשר ללמוד תוך כדי שינה? מדוע כוכבים מתפוצצים? והאם אנחנו עשויים, באמת, מאבק כוכבים? אלה רק מעט מהשאלות שמדעני המכון ידונו בהן עם הבליינים בברים.

מדע ושירה. בכמה ברים יצטרפו משוררים ומסאים אל המדענים ויקראו מיצירותיהם, אשר מתכתבות עם נושאי המחקר. השיחות בברים אלה יכללו, בנוסף לתוכן המדעי, גם התייחסות לקשר ולזיקה בין מדע לשירה בפרט, ובין מדע לאמנות בכלל. בין המשוררים המשתתפים: אגי משעול, צבי עצמון, רחל חלפי, צביקה שטרנפלד, יהודית מוסל-אליעזרוב, מאיר וקסלר, וריקי רפפורט-פריזם. כן ישתתף המסאי חיים תדמון.

שינוי בהרגלי הבילוי. מכון ויצמן למדע רואה לעצמו חובה וזכות לחלוק את הידע המדעי, ואת תחושות ההתלהבות מההרפתקה הגדולה של הרחבת הידע האנושי. זו הפעם הרביעית שמדעני המכון מביאים את בשורת המדע לברים בתל-אביב. מדובר בסיפור הצלחה מהדהד, ששינה את הרגלי הבילוי והכניס מרכיב חדש, מקורי ובלתי צפוי לחיי הלילה בעיר הגדולה. "מדע על הבר" מהווה מודל לחיקוי, וארגונים רבים הולכים בעקבות המכון ("יזם על הבר", "כלכלה על הבר", "מדע לעם", ואפילו "קבלה על הבר", ועוד).

מדע על הבר מתקיים בברכת עיריית תל-אביב ובשיתוף עם "טיים אאוט תל-אביב", בית-הספר חמד"ע, ומותג הוויסקי בושמילס.
 

הנה טעימה מאירועי מדע על הבר 2012:

 

 

 

 

הרצאה שלמה:

פרופ' דבי פאס וד"ר חיים חביב
המכונות של החיים: סלילים, משאבות ושמן מכונות
התהליכים הדרושים לקיומם של כל היצורים החיים מתרחשים הודות למכונות מופלאות וזעירות שנקראות אנזימים. מהם אנזימים? היכן וכיצד הם נוצרים? מה הקשר בין המראה והמבנה שלהם לאופן פעולתם? כיצד בכלל אפשר לראות את המבנה התלת מימדי של מכונה קטנה פי עשרות אלפים מרוחב שערה? על עולמם של השחקנים הראשיים בתאים החיים.

 

 

 

 

 

 

 
 

      

 

שתף

תגיות: