גבורות

שתף

סימפוזיון מדעי לציון יום הולדתו ה-80 של פרופ' מאיר וילצ'ק התקיים באחרונה במכון ויצמן למדע, תחת הכותרת "זיקה והכרה ביולוגית". אך באופן לא-רשמי התייחסו המרצים, ביניהם מדעני המכון ואורחים מחו"ל, לְמה שאחד מהם קרא "מאירולוגיה": ההיבטים השונים של תרומותיו הרבות של פרופ' וילצ'ק למדע בכלל ולמחקריהם בפרט.
 
פרופ' רות ארנון נזכרה כי כאשר הגיע פרופ' וילצ'ק למכון, לפני 55 שנה, הוא נראה שקט וצנוע, אך במהרה התחילו כל אנשי המכון לפנות אליו לקבלת עצות מדעיות, מפני שגילו כי הסטודנט הצעיר ניחן בידע אנציקלופדי ובחשיבה מקורית. ד"ר פטר סנטר, מחֶבְרַת "סיאטל ג'נטיקס", כינה את פרופ' וילצ'ק "גורו מדעי" של התחום, בהתייחסו לעבודתם החלוצית של פרופ' וילצ'ק ועמיתיו במכון, שפתחה תחום חדש – שילוב נוגדנים עם תרופות, המהווה היום בסיס לטיפולים רבים נגד סרטן.
 
בסיום הכנס סיפר פרופ' וילצ'ק עצמו כיצד החל לעבוד על פיתוח שיטת כרומטוגרפיית הזיקה (affinity chromatography) – שחוללה מהפכה בבידוד חלבונים. הוא הסביר, כי מקור עבודתו על השיטה היה תסכול רב ממשך הזמן העצום שנדרש לבידוד חלבונים. לדוגמה, על בידוד אריטרופואטין, ההורמון המעודד את יצירת תאי הדם האדומים, עבדה קבוצה של חמישה מדענים במשך 25 שנה; כלומר, נדרשו 125 שנות עבודה. כיום, בזכות השיטה שפיתח, אפשר לבדד את ההורמון תוך ארבע שעות בלבד.

שתף