דרושות: יותר לחיצות ידיים

כלכלה ויישומים טכנולוגיים
28.11.2012

מימין: ד"ר דוד אביעזר, ד"ר אהרון שוורץ, אמיר נייברג, ד"ר ניצה קרדיש וד"ר שלמה דגן

 
שיתוף פעולה בין הפקולטות למדעי החיים במכון לבין חברת "ידע", המקדמת יישומים על-בסיס המצאותיהם של מדעני המכון, הוביל לקיום רב-שיח על מגמות עתידיות בביוטכנולוגיה, בהשתתפות ארבעה מנכ"לים של חברות שהם בוגרי המכון, ובהנחיית אמיר נייברג, מנכ"ל "ידע". רב-השיח התקיים במסגרת יום מדעי החיים, לפני אולם מלא מדענים ותלמידי מחקר.
 
ד"ר דוד אביעזר, מנכ"ל חברת"פרוטליקס", שמניותיה נסחרות בבורסות בארץ ובארה"ב, קבע כי הצלחות בביו-טכנולוגיה חייבות להישען על מדע בסיסי טוב. "פרוטליקס" קיבלה באחרונה את אישור מינהל המזון והתרופות של ארה"ב, ,FDA  לשימוש רפואי בתרופה שפיתחה לטיפול במחלת גושה. ד"ר אביעזר קיבל תואר דוקטור מהמכון בשנת 1996. "השאיפה להצטיינות שספגתי במכון משפיעה על דרך הניהול שלי ב'פרוטליקס'. אנחנו לא מוותרים. רוב הצוות הבכיר ב'פרוטליקס' מורכב מבעלי PhD, וחלקם בוגרי מכון ויצמן. תהליך פיתוח של תרופה חייב לצאת לדרך מבסיס מדעי איתן. היכולת לדעת לשאול את השאלות הנכונות נובעת מחשיבה מדעית ביקורתית. שיתוף הפעולה בין האקדמיה לתעשייה הוא המפתח להצלחה".
 
ד"ר שלמה דגן, מנהל חברת "אנדרומדה" שעוסקת בפיתוח טיפול בסוכרת נעורים, על בסיס עבודתו של פרופ' ירון כהן,  קיבל תואר דוקטור במכון בשנת 1984. "החשיבה המדעית היצירתית שאותה למדתי ופיתחתי במכון עזרה לי מאוד לנהל את החברה". ד"ר ניצה קרדיש, מנהלת חממת "מופת", חממה טכנולוגית המתמקדת בתחומי החקלאות והמזון, מקימה שש עד שמונה חברות בשנה. ד"ר קרדיש ביצעה מחקר בתר-דוקטוריאלי במכון. "בעבודה המדעית במכון למדתי להגדיר מטרות ולעמוד בהן. היכולות האלה הן חלק מהעבודה שלי כמנהלת, כיום. הקשר בין מדע לתעשייה חיוני להתפתחות התעשייה. כדאי וצריך לקדם יותר מפגשים ויותר לחיצות ידיים בין המדע לתעשייה".
 
ד"ר אהרון שוורץ ניהל בעשור האחרון את תחום ההשקעות בחדשנות ובחברות הזנק של חברת "טבע" בישראל. הוא קיבל תואר דוקטור במכון בשנת 1978, וזוכר זאת כאילו זה היה אתמול: "העיסוק במדע, במכון, עוזר לי להבין שלכל נושא יש היבטים שונים, שחשוב להבינם לפני שמגבשים תוכנית פעולה. תעשיית התרופות מתאפיינת בחדשנות, ממש כמו מחקר מדעי בסיסי. לכן, חשוב שתתקיים תקשורת תמידית ויעילה בין האקדמיה לתעשייה. חברות הידע של האוניברסיטאות ומכוני המחקר עוסקות בזה, ומבינות את התהליך". 
 

שתף