לראות את היער

01.06.2011
 
 
פעילויות האביב במוזיאון גן המדע על-שם קלור, התמקדו בהתחדשות, בלבלוב, ובקשר בין אדם לסביבה. לראשונה פתח גן המדע את שעריו גם בימי שישי בבוקר, והציע סיורים מודרכים בין מוצגי הגן, לצד הרצאות מדעיות, הדגמות, ובילוי נינוח בבית הקפה שבגן. הפעילות בבקרי שישי תמשיך להתקיים גם במהלך חודש יוני, ותהיה פתוחה לקהל הרחב - ללא תשלום.
 
שתי תערוכות שבמרכזן ניצבת מערכת היחסים בין האדם לבין היער והמערכת האקולוגית בכללותה נפתחו באחרונה בגן המדע. התערוכה "העצים מדברים", שפותחה בגן הבוטני בירושלים ואצרה תמה קרודו, ממחישה את חלוף הזמן ואת השפעתו על חיי העצים, ומציגה את מסלול חייהם המרתק. תערוכה נוספת, "חתך-הוד" (אוצר - דרור גולדברג), היא תערוכת מחווה לאמני עין הוד, המציגה תמונות בסגנונות שונים של אמנים שגרים ויוצרים בעין הוד.
 
היבטים שונים של הקשר בין האדם למערכת האקולוגית עמדו גם במרכזם של שני רבי-שיח שהתקיימו בחול המועד פסח בגן המדע: "ההתחממות הגלובלית: עובדות מדעיות ואינטרסים פוליטיים", ו"אחרי השריפה בכרמל: האם למדנו משהו?". שני רבי-השיח, בהשתתפות מדענים, מקבלי החלטות ופעילי ציבור, משכו קהל רב.
 
הקהל הצעיר שיצא לחופשת הפסח קיבל הזדמנות להיפגש עם אותם נושאים - אך בדרכים חווייתיות ופעילות. המבקרים בגן הוזמנו להדליק שריפות - וגם לכבות אותן, כמובן; לבדוק כיצד משפיעים חומרים שונים על האש, וכיצד מגבירים שריפות - או מעכבים אותן; ליצור דגמים של הפצת זרעים ברוח; וללמוד על חייהם המיסתוריים של הצמחים.
 
תערוכת האביב בגן המדע. העצים מדברים
 

שתף