חינוך כהשקעה

01.09.2008
משתתפי הכנס הישראלי-גרמני. קשרים בין-לאומיים
 
כנס ישראלי-גרמני, בהשתתפות מדענים מהמחלקה להוראת מדעים וממרכז דוידסון לחינוך מדעי במכון ויצמן למדע, וחברי המרכז להשכלה במתימטיקה ובמדעי הטבע של אוניברסיטת קלן, התקיים באחרונה בארמון פאהן שבקלן, בגרמניה. הכנס התקיים במסגרת תוכנית לשיתוף פעולה ישראלי-גרמני בתחום המדעי-טכנולוגי שעליה הכריזו שר המדע התרבות והספורט, ראלב מג'דלה, ועמיתתו מגרמניה, ד"ר אנט שאבאן, לרגל שנת ה-60 למדינת ישראל.
 
בדברי הפתיחה הדגיש דיקן הפקולטה למתימטיקה ומדעי הטבע של אוניברסיטת קלן, הפרופסור שמאלץ, את חשיבותם של קשרים בינלאומיים - כמו אלה שנקשרים עם מכון ויצמן ועם מכון דוידסון. לאחר מכן הציגו המוסדות המשתתפים את הרעיונות המרכזיים של עבודות המחקר שלהם. לצד התוכנית המדעית הושם דגש על מפגש תרבותי שכלל שיחות לא פורמליות, אירוח אישי של צוות המכון לכימיה ולהוראת הכימיה, וסיור בעיר קלן בהדרכת חברי המכון לגיאוגרפיה ולהוראת הגיאוגרפיה. הכנס נחתם בהצהרת כוונות למסד את חילופי המידע בין ישראל לגרמניה, בכל הרמות - תלמידי מחקר וחברי סגל זוטרים ובכירים, ולעשותם סדירים ועתירי תוכן.

בתמונה, יושבים מימין: סטפן הילמן, פרופ' ריינר קנדרס, קריסטוף וולני, מיכאל נואטליכס, כריסטיאן רוהנקה, מרליס מורשל; עומדים, מימין: פרופ' קלאוס קליין, פרופ' אנדרה ברסגס, פרופ' בת-שבע אלון, סטפן הופמן, ד"ר אנדראס שולץ, פרופ' אבי  הופשטיין, פרופ' ה. ג. קלר, סופי לביירי, ד"ר זהבה שרץ, ד"ר רחל ממלוק-נעמן וד"ר יהודה בן-חור.  

שתף