שנת הכימיה

01.03.2011
 
כנס נוסף שהתקיים בחנוכה היה הכנס הארצי השנתי למורי הכימיה, שעמד השנה בסימן שנת הכימיה הבין-לאומית. הכנס, תחת הכותרת "כימיה חובקת עולם", הציג היבטים שונים של העשייה הכימית, החל בחזית המחקר האקדמי, דרך הוראת הכימיה, וכלה בחיי היומיום. הכנס נפתח בדברי ברכה מפי יושב-ראש הכנס ומנהלת המרכז הארצי למורי הכימיה, ד"ר רחל ממלוק נעמן. פרופ' ישראל בר יוסף, סגן נשיא המכון ודיקן לענייני חינוך, דיבר על החשיבות של קהל מורים לומד, ותיאר את המאמצים שעושה המכון לעידוד למידת מורים - באמצעות תוכנית קרן רוטשילד-קיסריה. פרופ' אהוד קינן, ראש ועדת מקצוע הכימיה במשרד החינוך ונשיא החברה הישראלית לכימיה, סיפר על התוכנית לקידום לימודי הכימיה בישראל, ועל האירועים הצפויים לרגל שנת הכימיה הבינלאומית ב-2011. עוד נשאו דברי ברכה פרופ' אבי הופשטיין, ראש קבוצת הכימיה במחלקה להוראת המדעים במכון, וד"ר ניצה ברנע, מפקחת-מרכזת תחום הכימיה במשרד החינוך. פרס המורה המצטיין לכימיה על-שם ורה מנדלר הוענק על-ידי ילדיה, זו השנה השביעית. בפרס זכתה השנה דבורה ברוט, מורה בבית הספר התיכון על-שם בן גוריון בנס ציונה.
 
לאחר מושב הפתיחה והדלקת הנרות נישאו שתי הרצאות, שהציגו שתי פנים של הכימיה: הרצאה ראשונה, שנשא ד"ר עודד הוד מאוניברסיטת תל אביב, עסקה בחקר הגרפן - מחקר שזיכה את מבצעו בפרס נובל לפיסיקה. הרצאה נוספת, שנשאה ד"ר איריס ברזילי מהטכניון, עסקה באולימפיאדה הבין-לאומית לכימיה, ותיארה את תהליכי ההכנה וההכשרה של המשלחת הישראלית לאולימפיאדה. מושב נוסף של הכנס הוקדש כולו למשתתפיו - המורים. בשורה של הרצאות קצרות הציגו המורים פעילויות שונות שפיתחו לכבוד שנת הכימיה הבין-לאומית.

לקינוח הכנס הודגם תחום חדש בו הכימיה הולכת ומבססת שליטה - במטבח. בסדנה של השף ד"ר סרחיו ברוידו יכלו המורים לשמוע על עקרונות הבישול המולקולרי, לצפות בתהליכי הבישול, ולטעום מהתוצאות.
 
השף ד"ר סרחיו ברוידו מדגים בישול מולקולרי. טעימות כימיות

שתף