ממטבחו של ד"ר ויצמן

01.06.2011
 

פעילות מיוחדת של ה"מדענוע", המעבדה הניידת של מכון דוידסון לחינוך מדעי, התקיימה באחרונה במחלקת הילדים במרכז הרפואי "קפלן" ברחובות. הפעילות, תחת הכותרת "ממטבחו של ד"ר ויצמן", נתנה לילדים המאושפזים הזדמנות להכיר מדע מצידו המשעשע והשימושי. הילדים התנסו בשימושים מדעיים של כרוב אדום, בדקו האם ניתן "לטגן" ביצה בחנקן נוזלי, ניסו לשבור ביצה חיה משני קודקודיה, דנו בסוגיה מדוע פחית קולה שוקעת במים בעוד שפחית דיאט קולה צפה, וקינחו בגלידה אשר הוכנה ללא שימוש במקרר, והותאמה במיוחד גם לילדים שאינם אוכלים סוכר או מוצרי חלב. אסנת שגב, מנהלת המרכז החינוכי במחלקת ילדים בבית החולים "קפלן", סיפרה: "הילדים נהנו מכל רגע, התעניינו, שאלו שאלות, שמחו להתנסות, וסייעו בבישול המדעי".

 

פעילות ה"מדענוע" במרכז הרפואי "קפלן". בישול מדעי

 

לשיתוף:

 

 

 

 

פודקאסטים
אינסטגרם