מדעי האפייה

01.09.2011
 
 
למעלה מ-200 איש השתתפו באחרונה בערב של מדע ותרבות תחת הכותרת "אם אין לחם אין מדע", שהתקיים במכון דוידסון לחינוך מדעי, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע. ערב המדע החווייתי התקיים לסיכום הפעילות השנתית של התוכנית "מפגשים בחזית המדע".
 
הערב כלל הרצאה מדעית מפי ד"ר נעמי זיו, מומחית לביולוגיה חישובית ולביו-אינפורמטיקה ובעלת הבלוג "מדע בצלחת", שסקרה את תהליך אפיית הלחם - החל בגרגיר החיטה ועד למוצר הסופי, תוך הדגשת התהליכים הכימיים המתרחשים במהלכו. חלקו השני של הערב התמקד בהדגמת סוגים שונים של קמח, שמרים ותחמוצות על-ידי אורי שפט - אופה, שף ובעל מאפייה, ובטעימת לחמים מסוגים שונים.
 
ערב מדע ותרבות במכון דוידסון. לחם ותורה
 
 

לשיתוף:

 

 

 

 

פודקאסטים
אינסטגרם