על פילים ומחשבים

01.03.2012
 
 
ההרצאה השנתית לזכר פרופ' עמוס דה-שליט התקיימה באחרונה באולם ויקס. ההרצאות הפופלריות, המיועדות לבני נוער ולקהל הרחב, מתקיימות במכון זה למעלה מארבעים שנה, ומארגנים אותן מכון דוידסון לחינוך מדעי, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע, וקרן עמוס דה-שליט. באולם נכחו כ-620 תלמידים, ובנוסף לכך שודרה ההרצאה בתפוצה נרחבת לכ-30 בתי-ספר ברחבי הארץ, שם צפו בה למעלה מ-1,000 תלמידים נוספים. השנה, לראשונה, ניתנה גם לקהל הרחב האפשרות לצפות באירוע, באמצעות שידור חי באתר האינטרנט ynet.
 
את ההרצאה – שעמדה בסימן 100 שנה להולדתו של אלן טיורינג – נשא פרופ' דוד הראל מהמחלקה למתמטיקה ומדעי המחשב במכון ויצמן למדע. כותרת ההרצאה הייתה "האם אפשר למחשב פיל", והיא עסקה בשימוש שעושים מדענים בטכניקות ממדעי המחשב והנדסת תוכנה לצורך מחקרים בתחום מדעי החיים.
 
האירוע נפתח בדברי ברכה שנשאה ד"ר אושרית נבון, ראש תחום מפגשי מדע במכון דוידסון לחינוך מדעי. ד"ר אריאל היימן, מנכ"ל מכון דוידסון לחינוך מדעי, בירך את התלמידים ואת הצופים בשידור האינטרנטי, סיפר להם על פרופ' דה-שליט ועל תרומתו למדע ולחינוך המדעי בישראל, והציג את פעילותו החינוכית של מכון דוידסון לחינוך מדעי, כהמשכה העכשווי של מורשת זו. עוד הוצג סרטון בו נראה פרופ' חיים הררי, יושב ראש הוועד המנהל של מכון דוידסון לחינוך מדעי ונשיא מכון ויצמן לשעבר, מספר על פרופ' דה-שליט.
 
האירוע נחתם בפורום חי, שבו יכלו גולשים להפנות שאלות לפרופ' הראל.
 
פרופ' דוד הראל. בשידור חי
 
 

שתף