"כשהגעתי למכון ויצמן למדע, בשנת 1986, ללימודי דוקטורט במחלקה לביוכימיה, בקבוצתו של
פרופ' צבי ליבנה, שבילי המכון היו זכורים לי מאז ילדותי המוקדמת ברחובות", אומרת ארנה מוקדי שביט. בשנים הבאות ביצעה מחקר בתר-דוקטוריאלי ב
מחלקה להוראת המדעים. במסגרת זו כתבה ואיירה את הספר "גנטיקה מולקולרית וביוטכנולוגיה" – הספר המקיף הראשון בשפה העברית בתחום זה. העיסוק בהיבטים חזותיים של מדע הוביל אותה ללימודי וידאו ומדיה דיגיטלית, ומשם להשתלמות בקולנוע.
כיום היא יוצרת סרטים דוקומנטריים, ובאחרונה ביימה, עם בתה יעל, את הסרט הדוקומנטרי "אם תמשוך צפונה" - סיפור חייו של אביה, רב–סרן ד"ר רפי מוקדי, שנפל במלחמת ששת הימים ביוני 1967.
"בשנת 2006, לקראת הכנת הסרט, ניגשתי ללמוד על חייו כאיש משפחה, כמדען בתחום חקר הקרקע – וכמפקד סיירת חטיבתית במילואים. רציתי להכיר לעומק את נסיבות נפילתו, אבל לא תיארתי לעצמי מה מצפה לי מתחת לסיפור הרשמי שהכרנו.
"באותה תקופה השתחררה בתי, יעל, משלוש שנות שירות בחיל המודיעין, והציעה לי את עזרתה. מצוידות בגישה המחקרית שלי, וביכולות הניתוח של יעל, ערכנו, במשך שנתיים, מחקר מקיף שחשיבותו העיקרית באה לידי ביטוי בפרק האחרון של חיי אבי – הקרב על רמת הגולן. התברר לנו שאבי, רפי, פעל במסירות יוצאת דופן במהלך הקרב, אבל לאחר שנפגע – הוא ננטש פצוע בשטח. בימים הבאים, בחטיבה שלו, לא ידעו איפה הוא. הוא נמצא שמונה ימים אחרי הקרב (שבעה ימים לאחר שהמלחמה הסתיימה), בדיוק במקום שאליו נשלח על-ידי החטיבה במהלך הקרב. כשהוא נמצא – הוא כבר לא היה בחיים".
הסרט – שקיבל את השם "אם תמשוך צפונה" - הוקרן בסינמטקים, בבתי קולנוע נבחרים, ובימים אלה הוא מוקרן במוזיאון לאמנות ישראלית ברמת-גן.