בגיל 15 תגיעי לחלל

הינך נמצא כאן

טקס הסיום של אולימפיאדת החלל הצעירה על-שם אילן רמון, המיועדת לתלמידי חטיבת ביניים אשר מתעניינים במיוחד במדעים ובפיסיקה, התקיים באחרונה במכון ויצמן למדע. זה היה אירוע שסימן את סופה של תחרות שנמשכה חודשים ארוכים. במהלכו הציגו התלמידים שהגיעו לקו הגמר את הפרויקטים שלהם, ונפגשו עם אסטרונאוטית. בסיום האירוע הוכרזה הקבוצה המנצחת: תלמידות כיתה ט' מבית-ספר דתי לבנות בירושלים.

שתיים‭ ‬מבנות‭ ‬הצוות‭ ‬המנצח‭ ‬מבית‭-‬הספא‭ ‬התורני‭ ‬ניסויי‭ ‬לבנות‭ ‬”פלך‮”‬‭ ‬בירושלים‭, ‬עם‭ ‬האסטרונאוטית‭ ‬ הקוריאנית‭ ‬יי‭ ‬סו‭-‬יאון

מתוך 404 הקבוצות שנרשמו לאולימפיאדה בתחילתה – שכללו 4,419 תלמידים – רק 12 הגיעו לגמר האולימפיאדה. התלמידים והתלמידות התמקמו במדשאה שמחוץ לאולם, הקימו דוכנים, והכינו את עצמם לצהריים של הסברה אינטנסיבית. הם הסבירו ברהיטות מדוע התוכנית שלהם, ורק שלהם, היא הדרך הטובה ביותר לבצע את המשימה: לשלוח ננו-לוויינים שיחקרו את סביבת השמש או את הירחים של צדק.

במקום הראשון זכו תלמידות כיתה ט' מבית-הספר התורני ניסויי לבנות "פלך" שבירושלים. "במשימה שלנו אנחנו מתכוונות לשלוח חללית לאסטרואיד 2007EB26, שעובר קרוב לכדור-הארץ ולשמש", אומרת עדי אורבך, תלמידת בית-הספר הזוכה. "החללית תפזר על האסטרואיד שני סוגים של ננו-מעבדות: סוג אחד שיחקור את האסטרואיד, וסוג שני שיחקור היבטים של השמש, כמו לחץ, קרינה ושדה מגנטי". לבית-ספרה של עדי, וכן לארבעת בתי-הספר שזכו בארבעת המקומות הבאים, הוענק טלסקופ. הפרס הוא, כמובן, אות כבוד, אבל מטרתו האמיתית היא לאפשר לתלמידים ללכת בעקבות סקרנותם, ולהציץ לעבר כוכבי-לכת וגלקסיות מרוחקות.

אירוע הגמר לוּוָה בהרצאה של האסטרונאוטית הקוריאנית יי סו-יאון, אשר ייעצה לתלמידים לנצור את הרגע, ולהרהר במזלם הטוב ובאפשרויות הגלומות בפניהם. היא סיפרה שכילדה לא הייתה לה אפשרות להשתתף בתחרות מסוג זה, ושיתפה את התלמידים בשמחתה על כך שזכתה לבוא ולשאת דברים בפניהם.

אולימפיאדת החלל הצעירה על-שם אילן רמון מתקיימת זו השנה ה-12 בתמיכת רונה רמון, אלמנתו של האסטרונאוט הישראלי הראשון, אילן רמון. זוהי יוזמה משותפת של ד"ר אילנה הופפלד, ד"ר זהבה שרץ, ד"ר דיאנה לאופר, ד"ר רוני מועלם, ופרופ' בת-שבע אלון מהמחלקה להוראת המדעים במכון ויצמן למדע, ושל משרד החינוך, משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, האגודה הישראלית לאסטרונומיה וקרן רמון.

 

לקבלת מידע נוסף, תמונות ולתיאום ראיונות:
משרד הדובר - מכון ויצמן למדע
08-9343856 news@weizmann.ac.il

שתף