כנס המורים השנתי למורי הכימיה התקיים, כמדי שנה, בחנוכה, והפעם, ברוח ירוקה ועדכנית, תחת הכותרת "כימיה מניעה את העולם: אנרגיה מתחדשת". את הכנס פתחה ד"ר רחל ממלוק-נעמן, מנהלת
המרכז הארצי למורי הכימיה, בסקירה קצרה של פעילויות המרכז, ובהדגשת תפקידו ומעמדו של המורה בישראל. לאחר הדלקת נר שלישי ודברי ברכה הוצג נושא הכנס בשתי הרצאות של מדעני מכון ויצמן למדע:
ד"ר רון מילוא, מהמחלקה למדעי הצמח, סיפר איך אוכל ודלק באים לעולם, ו
פרופ' יעקב קרני, מהמחלקה למדעי הסביבה וחקר האנרגיה, סקר את הסיכויים ליישום טכנולוגיות לייצור דלקים באמצעות אנרגיה סולארית.
בכנס הוענקו שני פרסים למורי כימיה מצטיינים: הפרס על-שם ורה מנדלר הוענק לגאסן חטיב, המלמד בבית-ספר דנציגר בקרית שמונה; בפרס על-שם נעמה גרינשפון זכו עמירה אלוש, המלמדת בבית-הספר התיכון בקצרין, ומלכה יאיון, המלמדת בתיכון קציר ברחובות.
במרכז הכנס עמד מושב הרצאות מורים, בו הוזמנו מורי הכימיה לחלוק עם עמיתיהם תוכניות לימוד מיוחדות, שיטות לימוד יצירתיות וייחודיות, וכן יוזמות ופרויקטים שונים שהם מפעילים בבתי-הספר. כך, לדוגמה, סיפר המורה אמיל אידין על דרך מקורית ללימוד כימיה תוך שימוש בסוגיות מדעיות היסטוריות; פאדיה חטיב סיפרה כיצד ניתן לבנות מיקרוסקופ כוח אטומי, וללמוד באמצעותו על קשרים מולקולריים; שלי רפ הציגה שילוב של סרטונים ושימוש ברשתות חברתיות בלימודי כימיה.
במוקד הרצאתה של מפקחת-מרכזת מקצוע הכימיה במשרד החינוך, ד"ר דורית טייטלבאום, עמדו התפתחותם המקצועית של המורים עצמם, ושאיפותיהם המקצועיות.
הכנס נחתם בהרצאה מדעית נוספת, של פרופ' אריה צבן מאוניברסיטת בר אילן. היא עסקה בתאים סולאריים, וכללה גם הדגמה שאפשר לבצע בכיתה. בסיומה הוענק לכל מורה תא סולארי.