מדעני מכון ויצמן פיתחו - לראשונה בעולם - אנזים מלאכותי, העבירו אותו אבולוציה מואצת במבחנה ושיפרו בכך את יעילותו פי 200. האנזים המשופר מאיץ פעילות כימית פי מיליון בהשוואה לאותה פעילות שמתחוללת ללא אנזים.
טריליון שווה המון
מדעני מכון ויצמן פיתחו מחשב ננו-ביולוגי הקטן בעולם. החזון: טריליוני מחשבים כאלה ישוטטו בתאי גופנו, יזהו תהליכים שעלולים לגרום מחלות, לרבות סרטן, וירפאו אותנו לפני שנחוש במחלה המתפתחת.
ריבוזום בראש
ריבוזום הוא אברון מסובך ומורכב מאד, הנמצא בתאים חיים ומשמש "בית חרושת לחלבונים" של התא. (החלבונים הם המולקולות העיקריות שמפעילות את תהליכי החיים). מדענית ממכון ויצמן למדע הצליחה, אחרי עשרות שנות מאמץ מחקרי, לפענח את מבנה הריבוזום ואת עקרונות פעולתו.על עבודה זו זכתה בפרס נובל בכימיה לשנת 2009.
המלית החללית
ננו-צינורות העשויים פחמן הם חוטים מולקולריים בעלי תכונות יחודיות. זהו החומר החזק ביקום, ובעזרתו ייתכן שאפשר יהיה לבנות גורדי שחקים בעלי מאות קומות, ואפילו מעלית שתחבר את כדור-הארץ לתחנת חלל. מדעני מכון ויצמן בוחנים את חוזקם של הננו-צינורות.
דו קרב בצהרי החום
מדעני מכון ויצמן גילו שהמערכת החיסונית של התא החי משתמשת בנשק הגנה והתראה חזק, רק כאשר באמת יש בו צורך. נשק זה מפעיל כ-500 גנים שונים, כולל אלה הגורמים לחום.
אבק פורח, יער צומח
מדעני מכון ויצמן גילו כי אבק שמקורו בעמק הבודולה שבצפון צ'אד, במדבר סהרה, מגיע עם הרוח מעבר לאוקיינוס לעמק האמזונס, ומספק מינרלים חיוניים ליערות הגשם.
מה, שלמה?
מצלמה תלת מימדית סורקת מסוגלת לפענח ממצאים עתיקים במהירות, עד לרמה של זיהוי סגנונות עבודה ומועד היצור. המצלמה מסוגלת לבצע הדמיה ממוחשבת של כלים שלמים על-פי שברים בודדים.
דרקון שיני השום
מדעני מכון ויצמן גילו, שכאשר מחדירים לגוף את שני המרכיבים שיוצרים אליצין, בזה אחר זה, נוצרת "פצצה חכמה" שאפשר לכוון אותה לחיסול ממוקד של תאים סרטניים.
פי... ששה-עשר
במשך שנים מנסים מדענים לאחד בין שתי התכונות המבוקשות ביותר בקרני לייזר: עוצמה ומיקוד. מדענים ממכון ויצמן הצליחו להעצים, באמצעות מעבד אופטי, קבוצות של קרניים ממוקדות.
אמבות שוחרות שלום
מדעני מכון ויצמן הצליחו, בשיטות של הנדסה גנטית, להשתיק את הגנים שמאפשרים לאמבות לייצר חומרים שגורמים מחלות. האמבות נטולות הנשק אינן מזיקות לבני-אדם.
זבובים ושרירים ראשונים
מדעני מכון ויצמן גילו את החלבון האחראי לאיחוי התאים ברקמת השריר העוברי של בעלי-חיים, של בני-אדם ושל זבובים. הגילוי הושג באמצעות זבוב תסיסנית המחקר (דרוזופילה).
דוב גדול, נפט בחול
מדעני מכון ויצמן פיתחו תהליך שמבוסס על שימוש בנוזל סופר קריטי: מים מחוממים בתנאי לחץ, המצויים בשלב מעבר ממצב נוזלי לגז, אשר מסוגלים להפריד שמן סמיך או נפט שמעורב בחול.
היה נייר? יש סוכר!
מדעני מכון ויצמן חוקרים את הצלולוזום, אברון שמאפשר לחיידקים לפרק רב-סוכרים, כמו תאית הכלולה בנייר, לחד-סוכרים שניתנים לעיכול. המדענים מהנדסים חיידקים שיכילו צלולוזומים יעילים במיוחד, במטרה שימחזרו נייר ויפיקו ממנו דלק.