הינך נמצא כאן

אסף אהרוני

פיוטה בפריחה. אוכלוסייתו הולכת ומתמעטת בטבע מכיוון שציידי הקקטוס נוהגים לקטוף אותו בצורה שפוגעת בצמיחתו מחדש: קרוב מדי לשורש (תצלום: גיא קרן)
15.08.2024

הסם המופק מקקטוס הפיוטה ההולך ונכחד משמש בטקסים דתיים כבר אלפי שנים. השפעתו על קולטני הסרוטונין במוח החזירה אותו לתודעה כמושא מחקר בתחום...

Shutterstock
01.05.2023

מדעני מכון ויצמן למדע חשפו כי קרוב משפחה בוטני של חסה מייצר לא פחות מ-40 קנאבינואידים – חומרים פעילים בעלי פוטנציאל רפואי המאפיינים את צמח הקנאביס...

עגבניה, שאטרסטוק
29.04.2021

מאגר מידע חדש חושף את סודותיו של הפרי האדום

מדור ידידים - מארס 2021
09.03.2021

מדור ידידים - מארס 2021, מתוך "המכון", גיליון 102

תא של Nicotiana benthamiana תחת מיקרוסקופ
08.09.2020

על חומרים מקציפים דמויי סבון המסייעים לצמחים להילחם במזיקים ועל מקרה מפתיע של "חטיפה" מולקולרית

פרופ' אסף אהרוני
16.06.2020

פרופ' אסף אהרוני זכה בפרס מטעם האגודה האמריקאית למדעי הצמח, לשנת 2020.

שורשי עגבנייה
07.05.2020

האם הרכב החיידקים סביב שורשי הצמח משפיע על הצמח? 

מזון
15.07.2019

הסטארט-אפ פיטולון שהוקם על-בסיס טכנולוגיות של מדעני מכון ויצמן למדע, ינסה להעביר את תעשיית המזון העולמית לצבעי מאכל טבעיים...

לעזור לצמחים לעזור לעצמם (ולנו)
11.12.2018

חברת  "מטבוליק אינסייטס", שהוקמה תוך שיתוף פעולה עם המחקר הבסיסי של מדעני מכון ויצמן למדע, פועלת לאיתור תרכובות אורגניות ולפיתוח מוצרים...

עגבנייה בעור סלק
14.08.2017

מדעני מכון ויצמן למדע הצליחו לגרום לצמחי מאכל לייצר פיגמנטים של סלק - וכך לשפר את הערכים התזונתיים והעמידות שלהם

עמודים