עיתונאיות ועיתונאים, הירשמו כאן להודעות לעיתונות שלנו
הירשמו לניוזלטר החודשי שלנו:
בשער: ד"ר אסף אהרוני וחברי קבוצתו מהמחלקה למדעי הצמח חוקרים את מנגנוני הבקרה על ייצור הקרטנואידים – חומרים נוגדי חימצון המקנים לפרי העגבנייה את צבעו האדום. במחקר משותף עם קבוצתו של פרופ' אבי לוי התגלה שצבר חלבונים – הידוע כשותף בתהליך הפוטוסינתזה בחלקי הצמח הירוקים – ממלא תפקיד נוסף וחיוני בייצור הקרטנואידים בפרי. בפירות בהם נפגע אחד הגנים המרכיבים את הצבר (במידה רבה משמאל, ובמידה מתונה במרכז) נוצרה כמות קטנה יותר של הקרטנואידים, וחלקם היחסי של הקרטנואידים מסוג בטא-קרוטן גדל בהשוואה לחלקו של הליקופן – לכן צבעם צהבהב יותר מזה של הזן המקורי (מימין)