הינך נמצא כאן

מגזין המכון - גיליון 95 - יוני 2019

גיליון 95 - יוני 2019
גיליון 95 - יוני 2019

בשער: האם המוח שלנו "עובד" טוב יותר
בשאיפה מאשר בנשיפה? ראו כתבה בעמוד 18.
איור: יובל רוביצ'ק

טעויות בתרגום
01.08.2019
אבולוציהגנטיקהחדשות מדע בשפה ידידותית
היכן ומתי קורות טעויות בייצור חלבונים בתא?
מזון
15.07.2019
ביוכימיהצמחים וחקלאות"ידע" מחקר ופיתוחמדע לרווחת האדםכלכלה ויישומים טכנולוגיים
הסטארט-אפ פיטולון שהוקם על-בסיס טכנולוגיות של מדעני מכון ויצמן למדע, ינסה להעביר את תעשיית המזון העולמית לצבעי מאכל טבעיים  
מימין: שקד רוזן, דורון עזורי, פרופ' נירית דודוביץ, ד"ר מיכאל קרוגר, עומר קנלר וד"ר ברי ברונר. הצד השני של המטבע
10.06.2019
חלל ופיסיקהלייזר ואופטיקהחלקיקיםננו-פיסיקהתורת הקוונטיםחדשות מדע בשפה ידידותית
האם אפשר למדוד באופן ישיר את הפוטון שנפלט כשאלקטרון מתנגש באטום?
 יעקב מאיר זילברשטיין ויצירי כפיו, 1958. עובד במכון מיום הקמתו
06.06.2019
אבן דרך
יעקב מאיר זילברשטיין החל את דרכו המקצועית במכון ויצמן למדע בעודו נער בן 17, ויחגוג בקרוב 70 שנה לתחילת עבודתו במכון 
טיפול במוסיקה
03.06.2019
מתמטיקה ומדעי המחשבמוח והתנהגותחדשות מדע בשפה ידידותית
כיצד משפיע עלינו טיפול באמנויות, ואיך אפשר לשפרו?
לבבות של דג זברה
30.05.2019
מחלות, תרופות וטיפוליםאבולוציהביולוגיה מולקולרית של התאחדשות מדע בשפה ידידותית
מדעני מכון ויצמן למדע גילו כי הזדקנות זמנית של תאים מסוימים בלב הינה חיונית להתחדשות משאבת הדם של הגוף
מימין: שי וימר, ד"ר גילי בן-ניסן ופרופ' מיכל שרון. מעז יצא מתוק
23.05.2019
מחלות, תרופות וטיפוליםביוכימיהביוטכנולוגיהחדשות מדע בשפה ידידותית
כיצד אפשר לפשט את תהליך בקרת האיכות של חלבונים המשמשים בתעשיית המזון והתרופות?

עמודים

גיליונות קודמים