בשער: עבודה של אורי קלוס, בן 14. העבודה הוצגה בתערוכת ציורי הילדים "צייר לי מדען" שהתקיימה באחרונה במכון, בשיתוף עם האיחוד האירופי ומשרד המדע. גיליון זה של עיתון "המכון" הנושא את המספר 50, מלווה בציורים שהוצגו בתערוכה.
שיטת הדפוס באותם ימים התבססה על עיקרון ה"בלט" (בדומה לחותמות גומי): כמויות עצומות של אותיות מעופרת יצוקה, אותן היו מסדרים זו לצד זו, ובדרך זו יצרו מילים ומשפטים. כמה מאותם ספרים מבית הדפוס של נתן-נטע קרוננברג בבילגוריי מצויים כיום בבית הספרים הלאומי בירושלים.
לומדת האנימציה שפותחה בשיתוף פעולה עם הוראת המדעים מאפשרת לעקוב אחר התקדמות התוכנית צעד אחר צעד, ובדרך זו להבין מושגים שונים מתחום התיכנות, ולבדוק תרחישים אפשריים. התוכנה משמשת גם כלי תירגול לתלמידים.
ד"ר גוב וחברי קבוצת המחקר שלו מנסים להבין כיצד לובשים תאים שונים את צורתם האופיינית. הם בחרו להתמקד במבנה המיוחד של תאי השיער שבאוזן הפנימית בעזרת מודלים מתמטיים.
סדרת ההרצאות "החיים בעולמנו - מגנים ועד היצור השלם", במסגרת "מפגשים בחזית המדע" של מכון דוידסון לחינוך מדעי, פורסת בפני הציבור הרחב את הידע העדכני ביותר בתחומי הביולוגיה המולקולרית והמחקר הגנטי בפתח המאה ה-21.