הינך נמצא כאן

מגזין המכון - גיליון 65 - דצמבר 2011

גיליון 65 - דצמבר 2011
גיליון 65 - דצמבר 2011
גיליון 65 - דצמבר 2011

בשער: שתי נמלים, פועלת (למעלה) ומלכה (למטה), מהמין "נווטת שחורה" (Cataglyphis niger) - מין ישראלי שאפשר למצוא גם ברחבי קמפוס מכון ויצמן למדע. הנמלים צולמו על-ידי תלמידת המחקר ניצן רזין במעבדתו של ד"ר עפר פיינרמן במחלקה לפיסיקה של מערכות מורכבות במכון ויצמן למדע.

היעד: הירח
01.12.2011
דו"ח
המועצה הבין-לאומית של המכון, שהתכנסה באחרונה ברחובות, בחרה בפרופ' דניאל זייפמן לתקופת כהונה שנייה בתפקיד נשיא מכון ויצמן למדע. פרופ' זייפמן תיאר לפני חברי המועצה את מצב המכון,
כנס המועצה הבין-לאומית 2011 - אנשים, עובדות ומספרים
01.12.2011
דו"ח
100 מדענים חדשים הצטרפו למכון בעשור האחרון. הם מהווים כיום 40% מראשי קבוצות המחקר במכון. ממוצע הגילים של מדעני המכון מצוי במגמת ירידה, כלומר, המכון נעשה צעיר יותר משנה לשנה.
תואר דוקטור לשם כבוד
01.12.2011
דו"ח
ששה מידידי המכון, מדענים, אמנים ומנהיגי קהילות הוכתרו במסגרת מפגש המועצה הבין-לאומית בתואר דוקטור לשם כבוד מטעם מכון ויצמן למדע: הזמרת חוה אלברשטיין מישראל; פרופ' קלאוס פון קליצינג מגרמניה; מרטין פייזנר מאנגליה; מאריי פרחיה מארה"ב; פרופ' אלכסנדר פיינס מארה"ב; והברונית אריאן דה רוטשילד משווייץ.
ד"ר צביקה ברקרסקי ופרופ' שפי גולדווסר. קידוד
01.12.2011
מתמטיקה ומדעי המחשבהצפנה ופיענוחחדשות מדע בשפה ידידותית
בנוסף לשמירת מידע המצוי ברשת האינטרנט, עשויה הצפנה הומומורפית מלאה לאפשר פעולות חדשות במידע, שהיו בלתי-אפשריות עד כה, כמו, לדוגמה, עיבוד בטוח של מידע רפואי רגיש.
הרשת החברתית
01.12.2011
חלל ופיסיקהחדשות מדע בשפה ידידותית
דפוסי התקשורת של נמלים עשויים לשמש כמודל לעקרונות הפעולה של מערכות ביולוגיות מורכבות, ומערכות לעיבוד מידע.  
מימין: ד"ר בנימין בורן, פרופ' אירית שגיא, מורן גרוסמן וד"ר דמיטרי תבורובסקי. חלק פעיל
01.12.2011
ביולוגיה מבניתחדשות מדע בשפה ידידותית
האם תפקידם של המים מסתכם בהיותם "החומר הזה שבו הכול שוחה", או אולי הם לוקחים חלק פעיל יותר בתגובות אנזימתיות? ובמילים אחרות - מה קורה כאשר מולקולות מים פוגשות אנזים?
חדר מיון
01.12.2011
מחלות, תרופות וטיפוליםגנטיקהתאי גזעחדשות מדע בשפה ידידותית
הטבע ייעד לתאי הגזע העובריים פוטנציאל עצום  – יצירת יצור חי שלם, על כל איבריו ותיפקודיו. כיום, מייעדים מדענים לתאים אלה תפקיד חשוב נוסף: להוות כלי רפואי שישחזר תאים מנוונים ורקמות פגועות
מימין: אלעד גנמור, ד"ר רונן שגב וד"ר אלעד שניידמן. שפה זרה
01.12.2011
מוח והתנהגותחדשות מדע בשפה ידידותית
המאמץ לפענח את הדרך שבה תאי העצב במוח משוחחים זה עם זה דומה ללימוד שפה חדשה באמצעות האזנה לשיחות של דוברי השפה בלבד. בתחילה זו עשויה להיראות לנו משימה בלתי-אפשרית, אבל עם הזמן נתחיל לקלוט ולהבין מילים בסיסיות וצירופי מילים שחוזרים על עצמם  
הממצאים הראו כי קיימים נתיבים אפשריים שונים, בדרך לקיפול הסופי
01.12.2011
כימיהחדשות מדע בשפה ידידותית
החלבונים הם אבני הבניין של עולם החי. למעשה, כל הפעילויות המתרחשות בתאים החיים תלויות בחלבונים: התנועה, הנשימה, פעילות מערכת החיסון והמערכת ההורמונלית, פעילות אנזימתית – אלה הן רק דוגמאות בודדות לטווח הפעילות העצום שלהם.
פרופ' מרק ספרו. בקרת איכות
01.12.2011
ביולוגיה מבניתחדשות מדע בשפה ידידותית
בהתחשב בעובדה שבגופנו יש עשרות אלפי חלבונים שונים, הבנויים משרשרות חומצות אמינו בנות אלפי יחידות, אפשר להגיד ששיעור הטעויות נמוך מאוד. ובכל זאת, מדי פעם, מסתננת פיסת חומר זר לתוך קו הייצור של מפעל החלבונים בריבוזום

עמודים

גיליונות קודמים